A murit agentul care a dus pe Broadway piesa ”Rinocerii” de Eugen Ionesco

Harvey Sabinson, agentul care este creditat cu montarea piesei lui Eugen Ionesco, ”Rinocerii”, pe Broadway a murit din cauze naturale la domiciliul său din Sarasota, Florida, anunţă Hollywood Reporter.

293 afișări
Imaginea articolului A murit agentul care a dus pe Broadway piesa ”Rinocerii” de Eugen Ionesco

A murit agentul care a dus pe Broadway piesa ”Rinocerii” de Eugen Ionesco

Harvey Sabinson avea 94 de ani şi printre vedetele cu care a colaborat de-a lungul timpului se numără Barbra Streisand, Neil Simon şi producătorul David Merrick.

În 1961, la doi ani de la scrierea piesei, Sabinson este creditat cu premiera spectacolului ”Rinocerii”, de Eugen Ionesco la Longacre Theater, pe Broadway, cu Eli Wallach, Anne Jackson, Jean Stapleton şi Zero Mostel, acesta din urmă primind un premiu Tony pentru interpretarea rolului Jean.

Sabinson a fost onorat după 50 de ani de carieră cu un premiu Tony onorific, în 1995.

Printre montările celebre de care este legat numele său se numără producţiile originale ale unor spectacole ca ”Finian's Rainbow”, ”Guys and Dolls”, ”Gypsy”, ”Hello, Dolly!”, ca şi zece montări ale unor texte de Neil Simon, de la ”Barefoot in the Park” la ”The Sunshine Boys”. Este cunoscut şi ca producătorul care a adus la New York piese de Harold Pinter (The Caretaker) şi Tom Stoppard (Rosencrantz and Guildenstern Are Dead).

Între cele 250 de producţii la care a colaborat pentru scenele de pe Broadway se numără şi montarea de succes ”The Fantasticks”.

Firma sa de PR, Solters and Sabinson, a reprezentat Caesars Palace din Las Vegas şi s-a ocupat de turneele americane întreprinse de trupe ca The Beatles şi Rolling Stones.

Sabinson a publicat un volum de memorii, ”Darling, You Were Wonderful”, în 1977.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici