Acces Press acuză un "şantaj de presă" pentru distribuţia gratuită a revistei Kamikaze

Reţeaua Acces Press acuză, într-un comunicat, un "şantaj de presă" pentru distribuţia gratuită a revistei Kamikaze şi precizează că Adevărul Holding practică un "atac" la adresa companiei G.E.D.P. S.A., ignorând faptul că nu este un ONG nonprofit, ci o societate comercială.

214 afișări
Imaginea articolului Acces Press acuză un "şantaj de presă" pentru distribuţia gratuită a revistei Kamikaze

Acces Press acuză un "şantaj de presă" pentru distribuţia gratuită a revistei Kamikaze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Grupul Adevărul Holding, al domnului Patriciu, într-un furibund atac la adresa companiei noastre G.E.D.P. S.A. ignoră faptul că aceasta nu este un ONG nonprofit, ci o societate comericală care are ca obiect de activitate comisionarea produselor pe care le vinde în reţeaua proprie", se arată în comunicatul Acces Press, remis MEDIAFAX.

Totodată, reprezentanţii Acces Press susţin că revista Kamikaze "a încercat să eludeze plata unui comision" către companie, tratând direct cu vânzătorii, moment în care s-a solicitat publicaţiei respectarea procedurilor de intrare în reţea. "În loc să vină la negocieri, revista Kamikaze, împreună cu grupul domnului Patriciu încearcă un mic şantaj de presă", mai susţine Acces Press.

De asemenea, Acces Press susţine că invocarea lui Sorin Ovidiu Vîntu ca proprietar al reţelei Acces Press este de neînţeles.

"Dacă pe tinerii şi lipsiţii de experienţă salariaţi de la Kamikaze îi înţelegem, înţelegând şi dorinţa lor de victimizare, lipsa de documentare profesională de la cei care se autointitulează liderii pieţei de presă Quality (Adevărul Holding, n.r.) ne stupefiază", se mai arată în comunicatul Acces Press.

Totodată, Acces Press susţine că îi aşteaptă "cu plăcere pe salariaţii de la revista Kamikaze să negocieze procedura de comisionare pentru intrarea în reţea".

Într-un comunicat postat pe www.kamikazeonline.ro, reprezentanţii Kamikaze susţin că "Revista Kamikaze nu are relaţii comerciale directe şi nemijlocite cu Acces Press". "Revista Kamikaze este încredinţată spre difuzare unui distribuitor general, în persoana juridică a domnilor Tutun şi Ziare SRL. Aşadar, nu aveam ce comisioane să eludăm, ce şantaje să şantajăm şi ce negocieri să negociem cu Acces Press", se arată pe site-ul revistei.

"Cât despre «tinerii şi lipsiţii de experienţă salariaţi de la Kamikaze», precizăm că doamna Liliana Spiridon, administrator la G.E.D.P. S.A., are dreptate: tinerii Kamikaze sunt lipsiţi de experienţă într-ale şantajului şi comisioanelor şi nici nu vor să acumuleze. În plus, nu suntem salariaţi, ci patroni", mai susţin reprezentanţii Kamikaze.

Totodată, aceştia mulţumesc "colegilor de la Adevărul Holding pentru solidaritate" şi subliniază că revista Kamikaze nu este finanţată de Dinu Patriciu.

"Precizăm că nimeni din conducerea Adevărul Holding nu ne-a făcut vreodată vreo propunere de finanţare, preluare, cumpărare, sponsorizare, rafinare. Să le fie ruşine, Dinu Patriciu!", conchid reprezentanţii Kamikaze.

Jurnaliştii de la revista Kamikaze susţin că publicaţia a fost interzisă în reţeaua Acces Press, reprezentanţii serviciului de distribuţie de presă declară însă că este vorba de o "suspendare temporară, până la reglementarea aspectului comercial" între cele două părţi.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, luni, de echipa revistei Kamikaze, decizia Acces Press, reţea deţinută de Grupul Editorilor şi Difuzorilor de Presă (GDEP), este un abuz împotriva libertăţii presei.

"Reţeaua de difuzare a presei Acces Press, controlată de Sorin Ovidiu Vântu, a interzis comercializarea revistei Kamikaze. Ordinul către chioşcuri, transmis de administratora reţelei, Liliana Spiridon, sună sec şi abuziv: «Începând cu data prezentei, vă aducem la cunoştinţă că este interzisă comercializarea în cadrul reţelei Acces Press a revistei Kamikaze»", se arată în comunicatul Kamikaze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici