ActiveWatch: Atacurile preşedintelui Băsescu la adresa presei sunt iresponsabile

ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei (AMP) condamnă "noile declaraţii iresponsabile" ale preşedintelui Traian Băsescu la adresa mass-media, exprimate în timpul ceremoniei de învestire a noului ministru al Tineretului şi Sporturilor.

10 afișări
Imaginea articolului ActiveWatch: Atacurile preşedintelui Băsescu la adresa presei sunt iresponsabile

ActiveWatch: Atacurile preşedintelui Băsescu la adresa presei sunt iresponsabile (Imagine: Mediafax Foto)

ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei este de acord cu declaraţia preşedintelui că "înţelegerile corupte şi imorale" între mediul politic şi o parte a presei trebuie condamnate.

"Considerăm de maximă importanţă expunerea acestui tip de practici, precum şi tragerea la răspundere a celor care le perpetuează. Dar, cu bună ştiinţă, Traian Băsescu aruncă cu noroi în toată presa, identificând această profesie şi pe membrii breslei cu trusturile de presă şi cu marii proprietari de media", spune ActiveWatch - AMP.

Potrivit ActiveWatch - AMP, în mod paradoxal, "acest atac la adresa presei vine tocmai după ce aceasta a reuşit să arate că încă mai constituie o forţă în societate dar, mai ales, că încă există jurnalişti care au curajul de a acţiona chiar şi împotriva intereselor propriilor patroni".

"Posibila existenţă a unor aranjamente financiare ilegale şi în afara eticii profesionale între trusturi media şi politicieni a fost expusă tocmai din interiorul presei, ceea ce face cu atât mai surprinzătoare afirmaţiile preşedintelui. Aruncarea responsabilităţii în curtea presei care ar fi avidă după bani publici este o diversiune menită a ascunde ilegalităţile comise de fostul ministru", precizează ActiveWatch - AMP.

"La cinci ani după ce regimul Năstase transformase o parte a presei în trompeta guvernamentală, anihilând aproape orice demers critic, Traian Băsescu contribuie la decredibilizarea ideii de presă independentă, asimilând orice critică la adresa domniei sale sau a membrilor Partidului Democrat Liberal cu jocuri murdare ale patronilor trusturilor media. O astfel de atitudine este o jignire la adresa jurnaliştilor care îşi practică meseria cu onestitate şi exprimă neîncrederea preşedintelui în funcţionarea dreptului constituţional la libera exprimare", mai spune ActiveWatch - AMP.

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat, marţi, la ceremonia de învestire a noului ministru al Tineretului, o înţelegere "murdară" legată de difuzarea gratuită a unor clipuri electorale în campania pentru PE de către televiziunile comerciale în schimbul unor bani publici de la politicieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici