Activităţi culturale pentru copiii cu deficienţe de vorbire şi auz

Trupe de teatru din Franţa, Italia şi România participă, în perioada 19 - 24 august, la proiectul cultural "Agora", dedicat copiilor cu deficienţe de vorbire şi auz, organizat de Asociaţia "Trubadurii Secolului XXI" la Palatul "Curtea Veche" din Bucureşti.

844 afișări
Imaginea articolului Activităţi culturale pentru copiii cu deficienţe de vorbire şi auz

Activităţi culturale pentru copiii cu deficienţe de vorbire şi auz (Imagine: Mediafax Foto)

Proiectul cultural Agora este realizat cu sprijinul Muzeului Şuţu şi al Palatului "Curtea Veche" şi are ca parteneri companiile "Specimen Teatro" (Lecce, Italia) şi "Les Enfants Terribles" (Limoges, Franţa) şi Şcoala Specială pentru surzi nr. 1 Bucureşti.

În prima etapă a proiectului, care se desfăşoară în perioada 19 - 21 august, va avea loc un atelier de creaţie la Şcoala Specială pentru Surzi, la care vor participa tineri artişti din România, Italia şi Franţa şi trei copii cu deficienţe de vorbire şi auz.

Scopul este de a crea spectacolul "Agora", care are ca temă societatea mondială de consum din cele mai vechi timpuri pînă azi.

Spectacolul va fi prezentat pe 24 august, începînd cu ora 18.00, la Muzeul Palatului "Curtea Veche".

În a doua etapă, 21 - 24 august, vor avea loc, în fiecare seară, la Palatul "Curtea Veche" reprezentaţii de teatru ale trupelor din Franţa, Italia şi România.

Proiectul a început pe 1 martie 2008, cu două laboratoare de dans susţinute de Marilella Salierno şi Salvatore Gervasi, din cadrul Companiei "Specimen Teatro" din Italia, şi a continuat cu un atelier de clovnerie, "il clown dentro te", susţinut de Gaelle Chabrol, membru al companiei "Les Enfants Terribles" din Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici