Actorul Ioan Haiduc, decorat cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, de către Traian Băsescu

Actorul de teatru şi film Ioan Haiduc a fost decorat cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, printr-un decret al preşedintelui Traian Băsescu, publicat în Monitorul Oficial pe 27 mai.

434 afișări

Prin acelaşi decret prezidenţial, Grigore Constantinescu, preşedintele Uniunii Criticilor Muzicali, director general al Corului Naţional de Cameră "Madrigal", a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, categoria B "Muzică".

Totodată, prin decret, a fost conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, categoria F "Promovarea culturii", compozitorului şi criticului muzical Smaranda Oţeanu - Bunea, director al Operei Comice pentru Copii.

Pe de altă parte, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria B "Muzică", au mai fost decoraţi: Ioan Bojin, flautist, director al Filarmonicii de Stat din Sibiu, Dana Borşan, pianistă, solistă a Orchestrei Naţionale Radio şi prorector al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Rudolf Ştefan Fatyol, violonist, director general al Filarmonicii "Dinu Lipatti" din Satu Mare, Bianca Luigia Manoleanu, soprană, decan al Facultăţii de Interpretare Muzicală, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Ion Bogdan Ştefănescu, flautist, Radu-Anghel Vasilescu, director general al Palatului Naţional al Copiilor.

În plus, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria F "Promovarea culturii" a fost conferit, prin acelaşi decret prezidenţial, lui Szekeres Attila Istvan, membru al Comisiei Naţionale de Heraldică, Genealogie şi Sigilografie a Academiei Române.

Distincţiile au fost conferite "în semn de înaltă apreciere pentru talentul şi dăruirea de care au dat dovadă în întreaga lor carieră de promovare a culturii", la propunerea ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici