Actorul Ion Lucian dezaprobă decizia Guvernului de a micşora salariile bugetarilor cu 25%

Actorul Ion Lucian, prezent la festivitatea dedicată împlinirii a 15 ani de la înfiinţarea Teatrului "George Ciprian" din Buzău, a lăsat să se înţeleagă, în discursul rostit cu prilejul primirii unui premiu, că dezaprobă decizia Guvernului de a micşora salariile bugetarilor cu 25%.

16 afișări
Imaginea articolului Actorul Ion Lucian dezaprobă decizia Guvernului de a micşora salariile bugetarilor cu 25%

Actorul Ion Lucian dezaprobă decizia Guvernului de a micşora salariile bugetarilor cu 25% (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Actorul Ion Lucian a fost prezent, sâmbătă, la Buzău, cu ocazia marcării a 15 ani de la înfiinţarea Teatrului "George Ciprian", ocazie cu care organizatorii i-au pregătit maestrului un premiu pe motiv că a făcut parte din distribuţia primelor spectacole jucate pe scena teatrului buzoian.

În momentul în care a fost rugat să-şi ridice diploma şi trofeul, Ion Lucian a refuzat să urce pe scenă pe motiv că, dacă ar urca, ar trebui să şi coboare şi niciodată, în cariera sa, nu i-a plăcut să coboare, "nici măcar cu 25%".

Din faţa scenei, Ion Lucian şi-a luat premiul şi le-a ţinut spectatorilor un scurt discurs, încheiat în aplauzele spectatorilor şi lacrimile maestrului: "Vă mulţumesc, sunt strivit de emoţie. Vă cer scuze pentru că nu m-am urcat pe scenă pentru că m-am urcat de prea multe ori pe această scenă, şi ştiţi prea bine că orice scară dacă se urcă trebuie să fie şi coborâtă, or mie în cariera mea nu mi-a plăcut să cobor, nici măcar cu 25%".

Spectatorii prezenţi în număr mare în sala Teatrului George Ciprian au aplaudat îndelung cuvintele actorului, care a izbucnit în lacrimi.

După această scenă, Emil Hossu, un alt actor premiat la evenimentul de sâmbătă seară de la Buzău, a declarat că ar da din propriul buzunar 25% pentru maestrul Ion Lucian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici