Actorul Robbie Coltrane a murit. Acesta l-a interpretat pe Hagrid în seria Harry Potter

  • Iubitul actor scoţian Robbie Coltrane a încetat din viaţă la vârsta de 72 de ani, a confirmat agentul său.
  • Starul din Harry Potter, James Bond şi Cracker a murit într-un spital din apropierea casei sale din Larbert, Scoţia.
  • Actorul se confrunta cu probleme de sănătate de câţiva ani.
3950 afișări
Imaginea articolului Actorul Robbie Coltrane a murit. Acesta l-a interpretat pe Hagrid în seria Harry Potter

Coltrane l-a interpretat în mod memorabil pe paznicul de la Hogwarts, Rubeus Hagrid, în seria Harry Potter, scrie publicaţia Deadline.

S-a bucurat de o popularitate uriaşă datorită rolului de vrăjitor, câştigând faimă şi aprecieri la nivel mondial pentru interpretările sale emoţionante şi pentru relaţia pe ecran cu Harry Potter interpretat de Daniel Radcliffe.

În Marea Britanie, Coltrane a cucerit memorabil ecranele în rolul psihologului criminalist Dr. Edward "Fitz" Coltrane din serialul Cracker, pentru care a câştigat trei premii BAFTA consecutive pentru cel mai bun actor, o onoare egalată doar de un alt actor, Michael Gambon. De asemenea, a fost nominalizat la BAFTA pentru drama National Treasure de pe Channel 4 şi pentru Tutti Frutti de pe BBC Scotland.

Actorul a avut, de asemenea, interpretări memorabile în filme precum Nuns On The Run, Mona Lisa şi Ocean's 12.

A jucat, de asemenea, în filmele James Bond GoldenEye şi The World is not Enough, în care l-a interpretat pe Valentin Dmitrovici Zukovsky.

Coltrane, născut Anthony Robert McMillan în Rutherglen, Scoţia, în 1950. Şi-a luat numele de scenă Coltrane la vârsta de 20 de ani, în semn de omagiu adus saxofonistului de jazz John Coltrane, şi s-a remarcat în producţia de teatru a lui Byrne, The Slab Boys. Printre primele roluri de film se numără Flash Gordon şi Mona Lisa, înainte de a apărea pe micul ecran în Tutti Frutti şi apoi în Blackadder al treilea.

Cracker a obţinut succesul criticilor în anii 1990 şi şi-a făcut debutul în Harry Potter în 2001. Cinci ani mai târziu a fost numit OBE. I-au supravieţuit doi copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici