Actriţa Livia Doljan Ungureanu a murit vineri, la vârsta de 75 de ani

Actriţa Livia Doljan Ungureanu a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 75 de ani, după o boală lungă, anunţă Teatrul de Nord din Satu Mare.

83 afișări
Imaginea articolului Actriţa Livia Doljan Ungureanu a murit vineri, la vârsta de 75 de ani

Actriţa Livia Doljan Ungureanu a murit vineri, la vârsta de 75 de ani

"Ne-a părăsit demn, discret, fără a se plânge de boala care a încercat-o până în ultima clipă. La fel cum a trăit. Ultimii douăzeci de ani şi i-a petrecut slujind cu dragoste, cu multă dăruire şi profesionalism scena Teatrului de Nord din Satu Mare", se arată în comunicatul teatrului.

Livia Doljan Ungureanu a jucat în drame şi comedii, în spectacole de revistă, cu forţa şi detaşarea unei actriţe de excepţie.

De la debutul ca studentă, în 1952, la Teatrul Tineretului "Sfântul Sava" din Bucureşti, a întruchipat personaje de neuitat, peste o sută patruzeci de roluri, interpretate la Bacău, Petroşani, Brăila, Bârlad, Turda, Târgu Mureş şi Satu Mare.

Printre rolurile interpretate de ea se numără Leana în "Hagi Tudose" de Barbu Ştefănescu Delavrancea, regia Vlad Mugur, Teatrul "George Bacovia" din Bacău, Colombina în "Mincinosul" de Carlo Goldoni, Anne în "Nevestele vesele din Windsor" de W. Shakespeare, Oana în "Apus de soare" de B.Şt. Delavrancea, toate trei spectacole ale Teatrului Dramatic "Maria Filotti" din Brăila, Corina în "Jocul de-a vacanţa" de Mihail Sebastian, regia Vasile Mălinescu, Celimena în "Mizantropul" de Moliere, regia Cristian Nacu, ambele spectacole la Teatrul "Victor Ion Popa" din Bârlad, Enona în "Fedra", regia Dan Micu, la Teatrul Naţional din Târgu Mureş, Vera Ignatievna în "Ekaterina Ivanovna", Titania în "Visul unei nopţi de vară", Doamna Higgins în "Pygmalion", Genoveva Ionescu în "Cotele apelor Dunării", toate spectacole ale Teatrului de Nord din Satu Mare.

Ultimul său rol a fost în parodia muzicală "Zis şi făcut" de Andrei Mihalache, în stagiunea 2006-2007, pe scena Teatrului de Nord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici