Adaptare după "Strigăte şi şoapte" de Bergman, în regia lui Andrei Şerban, la Teatrul Maghiar Cluj

O adaptare a capodoperei cinematografice a lui Ingmar Bergman "Strigăte şi şoapte", în regia lui Andrei Şerban, va avea premiera în 24 ianuarie, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

204 afișări
Imaginea articolului Adaptare după "Strigăte şi şoapte" de Bergman, în regia lui Andrei Şerban, la Teatrul Maghiar Cluj

Regizorul Andrei Şerban (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Conform Teatrului Maghiar de Stat Cluj, spectacolul "Strigăte şi şoapte" este a treia premieră a stagiunii 2009/2010.

Regizorul Andrei Şerban montează o adaptare scenică a capodoperei cinematografice "Strigăte şi şoapte" de Ingmar Bergman, după succesul cu "Unchiul Vania", distins cu premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2007 şi premiul pentru cea mai bună regie.

Spectacolul "Strigăte şi şoapte" va avea loc în Sala Studio, unde spaţiul de joc este amenanjat într-un mod special, astfel încât pot intra doar 75 de spectatori.

Spectacolul are ca protagoniste patru personaje feminine: Agnes, aflată pe patul de moarte, surorile sale, Karin şi Maria, şi Anna, servitoarea. Filmul a primit premiul pentru cea mai bună regie şi cel mai bun scenariu din partea Criticilor de Film din New York şi a avut cinci nominalizări la Premiile Oscar.

În spectacolul lui Andrei Şerban personajele feminine sunt interpretate de Anikó Pethő, Emőke Kató, Imola Kézdi şi Csilla Varga. O particularitate este faptul că pe scenă apare figura regizorului Ingmar Bergman, în imagini de la repetiţiile acestuia cu actriţele din filmul său.

Premiera spectacolului din 24 ianuarie va fi precedată, în perioada 20-23 ianuarie, de patru repetiţii cu public. Spectacolele vor fi supratitrate în limba română.

Producţia este interzisă tinerilor sub 18 ani, iar biletele sunt puse deja în vânzare la casieria Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, la preţul de 20 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici