Adrian Sitaru regizează primul film în limba engleză - ecranizarea romanului "Death of a Salaryman"

Adrian Sitaru va regiza primul său film în limba engleză - o ecranizare a romanului "Death of a Salaryman", de Fiona Campbell, informează Screen Daily.

261 afișări
Imaginea articolului Adrian Sitaru regizează primul film în limba engleză - ecranizarea romanului "Death of a Salaryman"

Adrian Sitaru

Filmul are ca subiect un bărbat japonez de 40 de ani, familist, care lucrează într-o corporaţie TV şi este dat afară exact în ziua în care împlineşte 40 de ani. "Death of a Salaryman" este atât un bestseller cât şi un succes de critică, presa de specialitate remarcând stilul "minunat de suprarealist" al romanului". Bărbatul rămas fără slujbă întâlneşte, în noul său drum, o serie de personaje stranii: un comis-voiajor cu o pasiune pentru Elvis Presley şi un producător TV care ar face orice pentru glorie.

Impresionată de experienţa din Japonia, unde a petrecut patru luni, Fiona Campbell a scris "Death of a Salaryman", publicată în primăvara anului 2007.

Producţia, care are un buget de 4 milioane de lire sterline, este o colaborare între Vernon Films (care are sediul în Marea Britanie) şi 4 Proof Film, aceasta din urmă fiind producătoarea titlurilor "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" şi "Domestic", semnate de Sitaru.

Adrian Sitaru este regizor, producător, scenarist şi actor. Scurtmetrajul său "Valuri" a câştigat premiul Leopardul de Aur în secţiunea Leopards of Tomorrow la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, în vara lui 2007. Lungmetrajul său de debut, "Pescuit sportiv", a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, premiul juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril, în 2008, dar şi marele premiu al secţiunii New Voices la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs. "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" a primit, anul trecut, premiile pentru regie şi pentru cel mai bun actor în rol principal, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici