AFCN alocă 4 milioane de lei pentru finanţarea de programe culturale derulate în perioada 2020-2021

Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) lansează un nou apel de finanţare a proiectelor şi programelor culturale, de la 1 septembrie, alocând un buget de 4 milioane de lei, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

88 afișări
Imaginea articolului AFCN alocă 4 milioane de lei pentru finanţarea de programe culturale derulate în perioada 2020-2021

AFCN alocă 4 milioane de lei pentru finanţarea de programe culturale derulate în perioada 2020-2021

Consiliul AFCN a decis alocarea unui buget de 4 milioane de lei pentru programe culturale derulate în perioada 2020 – 2021 şi de 20.000.000 lei pentru cele 12 arii tematice în care se pot încadra proiectele culturale. Consiliul a decis de asemenea creşterea plafoanelor de finanţare pe arii, se arată în textul dat publicităţii.

Toate informaţiile referitoare la priorităţi, plafoane de finanţare şi calendarul de derulare a sesiunii I/2020 sunt disponibile online pe pagina www.afcn.ro. În acestă sesiune se pot depune proiecte de rezidenţe artistice şi programe culturale.

”Sperăm ca deja de anul acesta data de 1 septembrie să fie pentru toţi operatorii culturali un prilej de mobilizare creativă. Din perspectiva noastră aceasta sesiune este cea mai importantă, atât în ceea ce priveşte bugetul alocat, cât şi pentru că oferă oportunitatea derulării proiectelor pe o perioadă mai mare de timp. Vă aşteptăm cu proiecte inovative care să răspundă priorităţilor strategice propuse de AFCN”, spune Irina Cios, directoarea AFCN. Instituţia recomandă consultarea documentelor publicate la secţiunea Ghidul solicitantului precum şi Glosarul de termeni, documente ce sunt actualizate pentru fiecare sesiune.

Aplicaţia online va fi deschisă pentru perioada 01 – 30.09.2019. Ofertele culturale vor putea fi completate în formularul online numai începând cu 1 septembrie ora 10.00. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor şi programelor culturale este 30.09.2019, ora 17.00.

Tot la 1 septembrie se va deschide şi aplicaţia de înscriere a candidaturilor evaluatorilor. Candidatura se depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicaţia online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă şi selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.

Taguri:
afcn,
finanţare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici