AFP a fost acuzată că primeşte subvenţii publice ilegale

Comisia Europeană, organismul care reglementează concurenţa pe piaţa din Europa, a primit o plângere din partea agenţiei de presă germane Deutsche Depeschendienst (DDP), împotriva Agence France-Presse, acuzată că ar primi ajutoare financiare publice ilegale.

59 afișări
Imaginea articolului AFP a fost acuzată că primeşte subvenţii publice ilegale

AFP a fost acuzată că primeşte subvenţii publice ilegale

"Am primit o plângere împotriva AFP şi o vom examina", a declarat Amelia Torres, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, pe partea de probleme vizând reglementarea concurenţei.

Ea a precizat că reprezentanţii Comisiei "vor comunica guvernului francez aceste acuzaţii pentru a putea da un răspuns".

Reprezentanţii DDP au declarat în presa de specialitate că AFP beneficiază de subvenţii ilegale din punctul de vedere al dreptului european şi că exportă pe piaţa din Germania produse informative la preţuri mai mici decât cele medii.

Pierre Louette, preşedinte director general al AFP, a respins aceste acuzaţii, caracterizând-le ca fiind "nefondate".

"AFP nu primeşte de la statul francez niciun ajutor financiar care să încalce prevederile dreptului european sau naţional şi nu transferă fonduri filialelor sale din Germania.Acestea nu practică preţuri mai mici decât media", se arată într-o scrisoară a lui Louette către Martin Vorderwülbecke, preşedintele DDP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici