Agentul fraţilor Coen, David Flynn, va susţine un seminar în cadrul Festivalului NexT

Agentul fraţilor Coen, David Flynn, de la United Talents Agency, va veni la Bucureşti pentru a susţine, pe 9 aprilie, un seminar în cadrul Festivalului NexT, a anunţat Ada Solomon, directorul festivalului, luni, într-o conferinţă de presă.

36 afișări
Imaginea articolului Agentul fraţilor Coen, David Flynn, va susţine un seminar în cadrul Festivalului NexT

Agentul fraţilor Coen, David Flynn, va susţine un seminar în cadrul Festivalului NexT

Festivalul Internaţional de Scurt şi Mediumetraj NexT se va desfăşura în perioada 7- 13 aprilie, la Bucureşti. Programul evenimentului şi lista de invitaţi ai festivalului au fost prezentate, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, la care au participat, Ada Solomon, directorul festivalului, Andrei Gorzo, director artistic al NexT, şi Yvonne Irimenscu, cea care s-a ocupat de selecţia filmelor din afara competiţiei.

Astfel, Ada Solomon a anunţat ca la festival va fi prezent David Flynn, agent artistic la United Talents Agency, una dintre cele mai importante agenţii hollywoodiene, ce reprezintă numeroşi artişti şi tehnicieni, printre care şi fraţii Joel şi Ethan Coen, care au primit un Oscar pentru regia filmului "Nu există ţară pentru bătrâni".

Solomon a explicat că David Flynn este interesat de cinematografia românească şi va susţine, pe 9 aprilie, la Orange Concept Store, seminarul "Ce poate să facă un agent pentru un artist?". "Am ţinut ca David Flynn să fie alături de noi - am discutat cu el după festivalul de la Sundance - pentru că e un tip cu o activitate legată de cinema necunoscută în România. Ceea ce este şi mai important este că un reprezentant a unei asemenea agenţii a dorit să vină în România să cunoască artişti români", a spus directorul NexT.

Şi Cristian Mungiu va susţine în cadrul NexT un master-class de regie, în timp ce regizorul canadian Jamie Travis va modera un workshop despre sound design.

Totodată, printre invitaţii NexT, se numără şi Meinolf Zurhorst, directorul departamentului ZDF - ARTE, una dintre cele mai influente persoane pe piaţa de achiziţii de film şi co-producţie din întreaga lume, dar şi: Anders Annikas, directorul unei secţiuni a Festivalului Internaţional de Film de la Goteborg din Suedia, Mairtin de Barra, directorul "Louth, Newry & Mourne Film Commission", un proiect transfrontalier menit să faciliteze şi să promoveze producţiile locale şi internaţionale, şi producătorul german Karl Baumgartner.

Jamie Cussen (Canada), Rosario Garcia Montero (SUA), Tudor Giurgiu, Daniel Goroshko (Rusia), Anna Hoffman (Germania), Dimitris Kerkinos (Grecia), Natalie Lettenewitsch (Germania), Jean Charles Mille (Franţa), Clementine Mourao - Ferreira (Portugalia), Txema Munoz Lopez (Spania), Nikolaj Nikitin (Germania), Berard Payen (Franţa), Simon Perry (Irlanda), şi Cristinel şi Vasile Şirli (Franţa) completează, potrivit Adei Solomon, lista numelor sonore invitate la festival.

Tot în cadrul conferinţei de presă, directorul artistic al NexT, Andrei Gorzo, a explicat că în secţiunea competiţională a NexT au intrat 30 de filme, care au fost selectate din peste 600 de producţii. "Ca şi anul trecut am făcut o selecţie, nu foarte mare, care mi-a permis să aleg numai filme în care cred cu totul. Niciun film n-a intrat în program pentru a completa programul, ţin la ele până în pânzele albe", a spus criticul.

Acesta a explicat că scurtmetrajele vor fi prezentate în calupuri de câte două ore, organizatorii NexT dorind să testeze dacă publicul va aprecia un astfel de spectacol. "Îmi doresc şi sper că fiecare dintre programele acestea să fie euforizant ca spectacol", a mai spus Andrei Gorzo.

Yvonne Irimescu, care s-a ocupat de selecţia filmelor din afara competiţiei, a spus că în afara secţiunii competiţionale, NexT va cuprinde şi alte şase categorii.

Astfel, într-una dintre aceste secţiuni, "Şi ei au fost NexT Generation", vor rula scurtmetraje de Tudor Giurgiu, Titus Muntean, Radu Muntean şi Alexandru Maftei. Totodată, anul acesta s-a introdus şi o secţiune experimentală, în care vor fi proiectate filme făcute de artişti, regizori şi scenarişti care nu au împlinit 12 ani.

Structura festivalului a păstrat, în 2008, şi unele dintre secţiunile din afara concursului de anul trecut, precum "Semaine de la critique", ce cuprinde filme care au făcut parte din competiţia acestei secţiuni a Festivalului de la Cannes, în ultimii doi ani, "Prietenii Festivalului", program care aduce filme realizate de cineaşti apropiaţi Festivalului NexT şi care nu au fost incluse în competiţie.

Festivalul NexT a fost înfiinţat în urmă cu un an de care de Societatea Culturală NexT, fondată în memoria regizorului Cristian Nemescu şi a sunetistului Andrei Toncu, care şi-au pierdut viaţa într-un accident de maşină, în august 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici