Alexandru Arşinel: Cel mai frumos Crăciun a fost la Dolhasca, după refugiul din perioada războiului

Actorul Alexandru Arşinel a declarat, pentru MEDIAFAX, că a petrecut cel mai frumos Crăciun din viaţa lui când avea vârsta de 5 ani, în satul natal Dolhasca, după ce s-a întors cu familia sa, din refugiu, în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

717 afișări
Imaginea articolului Alexandru Arşinel: Cel mai frumos Crăciun a fost la Dolhasca, după refugiul din perioada războiului

Alexandru Arşinel: Cel mai frumos Crăciun a fost la Dolhasca, după refugiul din perioada războiului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)

Actorul a povestit că, în ciuda sărăciei şi a faptului că familia sa nu avea cu ce să împodobească bradul, sărbătoarea de la Dolhasca este cea mai dragă amintire a sa legată de Crăciun.

"Cu toată fuga de război uitasem de orice sărbătoare", a spus Arşinel. Când au ajuns înapoi acasă, cei din familia actorului au realizat că nu au cu ce să împodobească bradul de Crăciun, astfel că, în loc de globuri, au folosit bucăţele de vată, iar cadouri au fost prăjiturile făcute de mama sa. "Descoperisem copilul care dispăruse în fuga de război", a mărturisit Alexandru Arşinel.

"În plus, atunci fusesem la colindat şi mă prinseseră nişte băieţi şi mi-au furat toţi colacii din traistă. Am venit acasă plâns", a povestit actorul râzând. Acesta şi-a amintit însă că toate suferinţele şi neajunsurile au dispărut, la masa de Crăciun, pregătită din puţine produse de către mama sa.

Anul acesta, Alexandru Arşinel îşi petrece sărbătorile la casa lui de vacanţă din Sinaia, unde va primi câţiva prieteni apropiaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici