Alexandru Sassu, director al diviziei TV a Adevărul Holding

Alexandru Sassu, director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), va ocupa, din 15 iulie, funcţia de director al diviziei de radio şi televiziune a trustului Adevărul Holding, a declarat miercuri pentru MEDIAFAX Peter Imre, director general al trustului.

31 afișări
Imaginea articolului Alexandru Sassu, director al diviziei TV a Adevărul Holding

Alexandru Sassu, director al diviziei TV a Adevărul Holding (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Lansarea diviziei TV face parte din strategia şi din planul de afaceri al Adevărul Holding de a deveni o companie media integrată", a precizat Peter Imre, care nu a dorit să ofere alte detalii despre divizia de televiziune a trustului pe care îl conduce.

"Este un proiect fezabil, care, în doi ani, poate ajunge să fie un concurent redutabil pentru actualele canale TV generaliste", a spus Alexandru Sassu, care consideră numirea sa în această poziţie drept o provocare foarte interesantă, în contextul în care, în opinia sa, publicul aşteaptă informaţii şi programe de calitate.

Trustul de presă Adevărul Holding şi-a dezvoltat, de la sfârşitul anului trecut, un studio de televiziune. Trustul nu deţine însă o licenţă audiovizuală necesară pentru a-şi lansa o televiziune proprie, după cum au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Consiliului Naţional al Audiovizualului. Totuşi, trustului controlat de Dinu Patriciu i s-a alăturat Mihaela Antoche, care, în data de 15 februarie, a părăsit funcţia de director al Departamentului de Ştiri şi Sport al postului Kanal D. Mihaela Antoche a confirmat pentru MEDIAFAX că s-a alăturat Adevărul Holding, însă a refuzat să facă alte declaraţii şi să precizeze pe ce funcţie a venit în cadrul trustului.

Alexandru Sassu este la conducerea TVR din 3 iunie 2007, iniţial ca interimar la şefia SRTv, fiind numit de Parlament după ce, pe 4 mai 2007, Tudor Giurgiu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice. Giurgiu a pierdut sprijinul Consiliului de Administraţie al TVR în aprilie 2007.

Mandatul lui Sassu de preşedinte al Televiziunii Publice s-a încheiat la sfârşitul lunii martie, după ce raportul de activitate pe 2008 al instituţiei a fost respins de Parlament, votul negativ al parlamentarilor echivalând cu demiterea Consiliului de Administraţie al TVR, condus de Sassu. Legea privind organizarea şi funcţionarea SRTv prevede că "respingerea de către Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administraţie respectiv". În prezent, Sassu ocupă funcţia de director general, până la numirea unui alt Consiliu de Administraţie al SRTv.

Trustul Adevărul, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu, are în portofoliu cotidianele Adevărul, Adevărul de seară, tabloidul Click!, revistele OK!, Dilema veche, Dilemateca, Foreign Policy Romania, precum şi cotidianul Blik din Ucraina, colecţiile de carte de lux Adevărul, dar şi un număr mare de suplimente şi produse complementare. Divizia internaţională a grupului mai cuprinde redacţii în Spania şi Italia, înfiinţate în 2007. Totodată, Adevărul Holding editează Forbes România şi topul anual "Forbes România 500 Miliardari". Recent, Adevărul Holding a cumpărat revista Tango.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici