Alexandru Sassu: Este o responsabilitate a clasei politice să susţină media românească

Televiziunea Publică şi-a făcut un "scenariu pesimist" pentru 2009, din cauza unui buget redus cu 28,2 milioane de lei faţă de anul trecut şi a crizei economice, după ce SRTv a încheiat anul 2008 "pe minus", a declarat într-un interviu MEDIAFAX Alexandru Sassu, preşedintele-director general al TVR.

118 afișări
Imaginea articolului Alexandru Sassu: Este o responsabilitate a clasei politice să susţină media românească

Alexandru Sassu: Este o responsabilitate a clasei politice să susţină media românească (Imagine: Mediafax Foto)

Deşi Societatea Română de Televiziune (SRTv) nu a finalizat raportul de activitate pe anul trecut, Alexandru Sassu spune că TVR va încheia anul 2008 "pe minus". Totuşi, şeful TVR spune că pierderile financiare ale SRTv sunt "obiective", obligaţiile postului public de televiziune fiind "atât de mari, încât practic îţi lasă prea puţini bani să faci altceva".

Potrivit lui Alexandru Sassu, în 2008, TVR a atras din publicitate o sumă de 18-20 de milioane de euro, în condiţiile în care piaţa de publicitate s-a "prăbuşit" în ultimele luni ale anului.

Sassu mai precizează că suma primită de SRTv de la bugetul de stat pentru anul 2009 - 183,93 milioane de lei, mai mică decât în 2008 cu circa 28,2 milioane de lei - va afecta "grav" activitatea Televiziunii Publice, în condiţiile crizei economice.

Printre principalele efecte ale crizei economice, Alexandru Sassu a menţionat scăderea publicităţii, precizând că TVR a intrat în cea de-a patra lună de când "publicitatea nu se plăteşte", deşi posturile SRTv şi-au respectat contractele încheiate. Potrivit şefului TVR, această situaţie se întâlneşte în toată media românească, fiind un "moment dificil", pentru că televiziunile şi radiourile private trăiesc din publicitate în proporţie de peste 90%.

În acest context, Alexandru Sassu spune că este "responsabilitatea" clasei politice să susţină media, pentru că este "în dificultate".

Şeful TVR a precizat că va continua mai multe proiecte în 2009, printre care digitalizarea şi retehnologizarea Televiziunii Române. Totodată, Alexandru Sassu spune că va fi constituită o echipă editorială a TVR la Constanţa, în timp ce TVR Bucureşti îşi va consolida poziţia, şeful TVR analizând posibilitatea deschiderii unor studiouri teritoriale la Braşov şi Sibiu.

În ceea ce priveşte o eventuală înţelegere între PSD şi PDL cu privire la conducerea TVR, Alexandru Sassu a spus că preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat public că "nu există aşa o discuţie".

Totodată, Alexandru Sassu a mai spus că a avut recent o discuţie cu Raluca Turcan, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, cu privire la proiectul de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTv. Şeful TVR consideră că, "din păcate", proiectul de lege în forma înaintată "nu poate fi util nici televiziunii, nici societăţii".

Prezentăm integral interviul acordat MEDIAFAX de Alexandru Sassu, preşedintele-director general al SRTv:

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici