Alexandru Sassu: TVR Info ar putea să difuzeze, câteva ore pe zi, lucrările Parlamentului

TVR Info ar putea să retransmită, câteva ore pe zi, lucrările Parlamentului, Televiziunea Publică demarând deja discuţiile, în acest sens, cu ambele Camere, a declarat Alexandru Sassu, preşedintele-director general al TVR, duminică, în emisiunea "Zig-Zag cu Ion Cristoiu" de la Antena 3.

63 afișări
Imaginea articolului Alexandru Sassu: TVR Info ar putea să difuzeze, câteva ore pe zi, lucrările Parlamentului

Alexandru Sassu, preşedintele-director general al TVR (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Alexandru Sassu a spus că Societatea Română de Televiziune (SRTv) a început deja "discuţiile de tatonare" cu Parlamentul.

"Cu Senatul sunt mai avansate discuţiile, în sensul că deja am avut primele întâlniri cu ei şi am stabilit câteva lucruri (...) Asta (difuzarea pe TVR Info a lucrărilor Parlamentului, nr.) nu înseamnă îndepărtarea ziariştilor din Parlament sau altceva, ci pur şi simplu este un tip de informaţie. Există momente, care în opinia mea sunt foarte importante pentru cei care s-au dus şi au votat. Sunt cele ale intervenţiilor, ale întrebărilor (...) 80-90% dintre ele privesc problemele locale şi oamenii vor să vadă cum se comportă parlamentarul lor, dacă pune sau nu pune întrebări", a afirmat Alexandru Sassu.

Potrivit lui Sassu, TVR Info este un "serviciu public", care va putea fi pus astfel şi la dispoziţia celor care sunt interesaţi de viaţa parlamentară. Şeful SRTv a mai spus că nu s-a stabilit la ce ore se vor retransmite lucrările celor două Camere din Parlament.

"Eu îl consider în serviciul public, pentru că în momentul ăla lucrurile din Parlament vor fi văzute de oricine. Vor fi prezentate făcă niciun fel de comentarii, se vede clar cine vorbeşte, votul, întrebările (...) S-ar putea să fie şi o disciplinare a Parlamentului, un lucru care mie ca fost parlamentar mi-ar plăcea foarte tare, o spun cinstit. S-ar putea să fie o disciplinare a Guvernului care ar trata cu totul altfel modul în care vine în faţa Parlamentului", a afirmat Alexandru Sassu.

Preşedintele director-general al SRTv nu se aşteaptă ca audienţa TVR Info să crească datorită transmisiilor din Parlament. "Nu se aşteaptă cineva ca un astfel de canal să aibă rating. Este pur şi simplu pentru cineva interesat de un anumit moment, interesat de viaţa parlamentară. Vede ce se întâmplă acolo, fără comentarii, în direct", a mai spus Alexandru Sassu, precizând că şi "Parlamentul European are două astfel de canale".

Totodată, Alexandru Sassu a mai spus că difuzarea pe TVR Info a lucrărilor Parlamentului nu va implica noi costuri pentru SRTv. "Aş vrea să fie foarte clar, nici măcar nu implică costuri pentru că ei (parlamentarii, nr.) au deja camerele acolo. Nu înseamnă angajarea unui personal editorial, pentru că nu vor fi comentarii. Ne-am propus, de exemplu, ca pe teletext să punem toate informaţiile pe care le au ei (Parlamentul, nr.), deşi le au pe site. Nu văd de ce nu ar fi şi pe teletext, şedinţele, ordinea de zi. Asta înseamnă un schimb de informaţii între noi şi ei", a explicat şeful Televiziunii Publice.

Preşedintele-director general al TVR Alexandru Sassu a anunţat, pe 1 aprilie, printr-o scrisoare, conducerea Camerei Deputaţilor, că SRTv este pregătită să difuzeze în direct lucrările Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici