Alina Cojocaru, în "Giselle", la Teatro de Madrid

Balerina Alina Cojocaru, Johan Kobborg şi Baletul Naţional al Operei Bucureşti vor susţine trei reprezentaţii cu baletul "Giselle", pe 7, 8 şi 9 martie, la Teatro de Madrid, în Spania.

13 afișări
Imaginea articolului Alina Cojocaru, în "Giselle", la Teatro de Madrid

Alina Cojocaru, în "Giselle", la Teatro de Madrid

"Giselle" îi va avea în distribuţie pe Alina Cojocaru, partenerul său permanent, Johan Kobborg, prim-balerin la Teatrul Regal din Londra, Covent Garden, şi 37 de solişti ai Baletului Operei Naţionale Bucureşti, printre care Oana Popescu, Vlad Toader, Virgil Ciocoiu, Laura Blica-Toader, Bianca Fota şi Adina-Nicoleta Tudor.

Direcţia artistică şi coregrafia sunt semnate de Mihai Babuska, coregrafia, de Jules Perrot şi Jean Coralli, iar scenografia, de Adriana Hurmuzescu.

Baletul în două acte "Giselle", pe muzică de Adolph Adam, este inspirat din povestirile germane ale lui Heinrich Heine, care i-au entuziasmat pe Théophile Gautier şi J-H Saint-Georges, autorii libretului.

Alina Cojocaru este prim-balerină a Companiei Regale de Balet de la Covent Garden. În 2004, ea a fost desemnată cea mai bună balerină în cadrul Festivalului "Monaco Dance Forum", la Gala Premiilor Nijinsky, premiu acordat o dată la doi ani. Repertoriul său include roluri principale în spectacole de balet clasice, precum "Giselle", "Lacul lebedelor", "Frumoasa din pădurea adormită", "Spărgătorul de nuci", "Coppelia", în versiunile consacrate sau semnate de Rudolf Nureev ori Natalia Makarova, dar şi în creaţii ale coregrafilor Frederic Ashton sau Ashley Page.

Alina Cojocaru s-a născut pe 27 mai 1981, în Bucureşti, a studiat la Kiev timp de şapte ani, perfecţionându-se apoi, din 1997, la Şcoala Regală de Balet din Londra, în urma câştigării bursei Premiului Lausanne. După anul în care a dansat în cadrul Companiei de Balet din Kiev, a revenit la Londra, fiind promovată ca prim-balerină.

În 2002, a apărut pentru prima dată pe o scenă românească, interpretând rolul titular din "Giselle". Ea a fost distinsă atunci cu Ordinul Naţional de Merit în grad de Cavaler, pentru performanţele prin care reprezintă şi impune talentul românesc pe marile scene ale lumii. Alina Cojocaru a revenit în anul următor, pentru a dansa, alături de Johan Kobborg, la Gala de balet a Festivalului Internaţional "George Enescu". În 2005, a prezentat, la Sala Palatului, spectacolul de balet "Don Quijote", iar la începutul anului 2007, ea a susţinut, la Teatrul Naţional Bucureşti, alte două spectacole.

În ianuarie 2008, ea a revenit pe scena românească, la Opera Naţională Bucureşti, în baletul "Baiadera".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici