Alina Gorghiu: Decizia CC obligă la reluarea procedurii de numire a celor opt membri CA ai TVR

Deputatul PNL Alina Gorghiu, vicepreşedinte al Camerei, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că decizia CC obligă la reluarea procedurii de numire a celor opt mebri CA ai TVR, ea arătând, însă, că prima procedură a fost legală, întrucât PDL a optat să nu desemneze candidaţi.

301 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: Decizia CC obligă la reluarea procedurii de numire a celor opt membri CA ai TVR

Alina Gorghiu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Decizia CC, din punctul meu de vedere, e bizară, pentru că situaţia de fapt se ştia la acel moment foarte bine de către CCR. De altfel, situaţia a fost de notorietate pentru că, la momentul la care s-au făcut alegerile pentru CA al TVR, PDL a optat să nu-şi desemneze candidaţi. Nu e vina nimănui că a optat pentru asemenea variantă, motiv pentru care în mod firesc nu a fost respectat algoritmul parlamentar, neexistând din partea PDL candidaţi. Eu cred că a fost o procedură cât se poate de legală", a spus Gorghiu.

Ea a arătat că decizia Curţii privind reluarea alegerii a opt membri obligă Parlamentul la punerea în practică a unei proceduri ulterioare de desemnare a membrilor CA.

"Dacă a ajuns Curtea la altă decizie, asta ne obligă, după publicare, să luăm act de ea şi să punem în practică o procedură ulterioară, care este de altfel prevăzută de lege şi, pentru cei opt membri din CA pentru care a constatat CC că procedura nu a fost legal îndeplinită, evident, va fi refăcută", a spus Gorghiu.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a arătat că aşteaptă propunerile PDL pentru funcţia de membru în CA, propunerile USL fiind deja ştiute.

"Aşteptăm de data asta să vedem propunerile PDL. Propunerile noastre deja le ştim şi vom vedea mai departe ce dosare vor fi validate, ce membri vor fi aleşi în CA al TVR, pentru că în mod clar CC poate să facă observaţii cu privire la o procedură, dar nu poate să impună nominal persoane", a subliniat Gorghiu.

Actualul Consiliu de Administraţie al Societăţii Română de Televiziune va fi desfiinţat, după ce Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea PDL în cazul hotărârii Parlamentului din 25 iunie de numire a noii conduceri a TVR, în care nu a fost desemnat niciun membru propus de PDL.

Judecătorii Curţii Constituţionale (CC) au decis că hotărârea Parlamentului din 25 iunie privind componenţa Consiliului de Administraţie al SRTV este neconstituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici