Almodovar: Blestemul care plana asupra cinematografiei spaniole a fost spart

Cineastul spaniol Pedro Almodovar şi-a exprimat bucuria după ce a aflat că au fost selectate trei filme spaniole la Festivalul de Film de la Cannes, declarând că "blestemul" care lovise cinematografia din ţara lui natală "a fost spart".

25 afișări
Imaginea articolului Almodovar: Blestemul care plana asupra cinematografiei spaniole a fost spart

Regizorul Pedro Almodovar (S) şi actriţa Penelope Cruz (D) (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este cea mai bună veste pentru cinematografia spaniolă, care a fost criticată prea mult şi pe nedrept", a comentat Almodovar.

"Festivalul de la Cannes n-a fost niciodată prea generos cu cinematograful spaniol, deşi eu, personal, nu pot să mă plâng de acest lucru. Dar în acest an, blestemul s-a spart, acest lucru reprezentând un semn foarte bun pentru revitalizarea cinematografului nostru", a adăugat cineastul spaniol.

Pedro Almodovar, în vârstă de 57 de ani, a fost deja premiat de două ori la Cannes. El a primit premiul pentru regie, în 1999, pentru "Totul despre mama mea", şi premiul pentru scenariu, în 2006, pentru "Volver".

"Los abrazos rotos" ("Îmbrăţişări frânte"), cel de-al 17-lea film regizat de Almodovar, lansat în martie în Spania, este o dramă cu Penelope Cruz în rolul principal, în care se amestecă elemente de film noir cu accente amuzante, emblematice pentru comedia "Femei în pragul unei crize de nervi", lansată de regizor în 1988.

Almodovar va intra în competiţia oficială alături nume importante - precum Quentin Tarantino, Ken Loach, Jane Campion, Lars Von Trier şi Alain Resnais.

Cea de-a 62-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura între 13 şi 24 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici