Ambasadorii Marii Britanii, Irlandei şi Belgiei, la deschiderea festCO 2008

Ambasadorul Marii Britanii, Robin Barnett, al Irlandei, Pádraic Cradock, şi cel al Belgiei, Philippe Roland, vor participa, duminică, la deschiderea oficială a secţiunii internaţionale a Festivalului Comediei Româneşti - festCO 2008, ediţia a VI-a, care are loc în perioada 6-8 aprilie.

15 afișări
Imaginea articolului Ambasadorii Marii Britanii, Irlandei şi Belgiei, la deschiderea festCO 2008

Ambasadorii Marii Britanii, Irlandei şi Belgiei, la deschiderea festCO 2008

Alături de cei trei ambasadori, la Sala Mare a Teatrului de Comedie vor fi prezenţi alţi diplomaţi străini, precum şi reprezentanţi ai celor mai importante Institute Culturale din Capitală.

FestCO debutează, duminică, cu spectacolul "Cântăreaţa cheală" de Eugène Ionesco, în regia lui Niall Henry, o producţie a companiei irlandeze Blue Raincoat.

În secţiunea internaţională a festivalului vor participa companii din Marea Britanie, Franţa şi Republica Irlanda, iar textele sunt semnate de Eugene Ionesco şi Matei Vişniec.

Blue Raincoat va mai prezenta şi spectacolul "Scaunele" (luni, 7 aprilie), semnat tot de regizorul Niall Henry.

Tot luni, la Sala Studio, se va monta "Lecţia" de Eugène Ionesco, în regia lui Max Lewendel, spectacol al companiei Icarus Theatre Collective, din Londra, Marea Britanie.

Cel de-al patrulea spectacol aparţine regizorului francez Charles Lee, care va pune în scenă, marţi, la Sala Mare, "Bătrânul clown cu inima fugară" de Matei Vişniec. De asemenea, dramaturgul francez de origine română îşi va lansa, marţi, înainte de spectacol, volumul de teatru scurt "Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu", apărut la editura Paralela 45. Autorul Matei Vişniec, împreună cu directorul George Mihăiţă şi alţi actori ai Teatrului de Comedie, vor citi câteva fragmente din acest volum.

Turneul Blue Raincoat Company/ Sligo, Irlanda, este realizat cu sprijinul Culture Ireland.

Spectacolele se joacă în limbile engleză sau franceză şi sunt supratitrate în limba română.

Secţiunea naţională a acestei ediţii va avea loc în perioada 18-24 mai 2008.

Pe 24 mai vor fi anunţate, în cadrul Galei Comediei Româneşti, atât premiile festCO 2008, cât şi textele câştigătoare la Concursul de Comedie Românească.

Noutatea acestei ediţii o constituie valorificarea, din punct de vedere cultural, a centrului istoric, prin prezentarea, în spaţii neconvenţionale, a unor spectacole incluse în secţiunea off a festivalului.

Festivalul este organizat de Teatrul de Comedie împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti şi Ministerul Culturii şi Cultelor, în perioada 6-8 aprilie (secţiunea internaţională) şi 18-24 mai (secţiunea naţională).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici