"Amintiri din Epoca de Aur" debutează în cinematografele din Italia - VIDEO

Filmul-omnibus produs de Cristian Mungiu, "Amintiri din Epoca de Aur", îşi face debutul în cinematografele din Italia, pelicula urmând să ruleze pe marile ecrane din Peninsulă, din 18 septembrie, informează Mobra Films.

267 afișări
Imaginea articolului "Amintiri din Epoca de Aur" debutează în cinematografele din Italia - VIDEO

"Amintiri din Epoca de Aur" debutează în cinematografele din Italia

Filmul va fi distribuit de Archibald Film şi va rula în toate marile oraşe din Italia, în versiune dublată în limba italiana.

Cristian Mungiu se află zilele acestea la Festivalul de Film de la Veneţia pentru promovarea lansării filmului în Italia.

În luna octombrie, filmul va avea premiera şi în Marea Britanie, urmând ca până la sfârşitul anului să aibă premiera în alte câteva ţări.

Filmul a fost achiziţionat pentru a fi difuzat în peste 25 de teritorii, printre care Statele Unite, Canada, Franţa, Spania, dar şi în ţări din Asia, precum India sau Taiwan.

În România, pelicula va rula sub forma a două filme distincte care vor fi proiectate în cinematografe la distanţă de o lună.

Prima parte - comedia "Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarăşi, frumoasa e viaţa!" - va intra în cinematografe, din 25 septembrie, în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Constanţa, Timişoara, Bacău şi Piteşti, iar partea a doua, "Dragoste în timpul liber", va rula în cinematografe, din 23 octombrie.

Filmul-omnibus este regizat de Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Răzvan Mărculescu, Constantin Popescu şi Cristian Mungiu, acesta din urmă semnând şi scenariul.

"Amintiri din Epoca de Aur" ecranizează cele mai cunoscute legende urbane din România anilor '80, recuperând umorul care i-a ajutat pe români să supravieţuiască perioadei.

Lungmetrajul conţine şase poveşti

Filmul "Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăşi, frumoasă e viaţa" este compus din patru episoade-legende:"Legenda activistului în inspecţie", "Legenda fotografului oficial", "Legenda politrucului zelos" şi "Legenda poliţistului lacom".

"Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber" este compus din "Legenda vânzătorilor de aer" şi "Legenda şoferului de găini".

Prima parte a "Amintirilor" va deschide şi prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi (25 septembrie - 3 octombrie).

Din distribuţia filmului fac parte actorii Vlad Ivanov, Diana Cavaliotti, Radu Iacoban, Tania Popa, Alexandru Potocean, Emanuel Pîrvu, Paul Dunca, Ion Sapdaru şi Gabriel Spahiu.

"Amintiri din Epoca de Aur" a fost prezentat, anul acesta, la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard.

Totodată, filmul a fost proiectat în deschiderea Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, dar şi la Festivalul Internaţional de Film din La Rochelle, Festivalul de Film de la Munchen, Festivalul de Film de la Melbourne şi Norwegian Film Festival.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici