"Amintiri din Epoca de Aur" şi "Nunta mută", la Festivalul de Film de la Melbourne

Lungmetrajele "Amintiri din Epoca de Aur", "Nunta mută" şi "Katalin Varga" participă la Festivalul de Film de la Melbourne, care va avea loc între 24 iulie şi 9 august în Australia, în secţiunile The End of Europe: New Balkan Cinema şi, respectiv, Vengeance Is Mine, conform site-ului evenimentului.

240 afișări
Imaginea articolului "Amintiri din Epoca de Aur" şi "Nunta mută", la Festivalul de Film de la Melbourne

Katalin Varga

Filmul-omnibus "Amintiri din Epoca de Aur" a fost produs şi scris de Cristian Mungiu şi regizat de acesta, alături de Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu. Filmul a fost prezentat în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes 2009, fiind foarte bine primit de critică.

Celebra publicaţie Variety a spus că "tinereţea şi talentul celor cinci regizori ar trebui să spulbere teama că cinematografia din România, care a cunoscut o adevărată explozie, ar fi incapabilă să abordeze o gamă largă de stiluri".

Totodată, lungmetrajul, care a fost vândut deja în 25 de ţări, a fost prezentat în premieră în România la cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (29 mai - 7 iunie).

"Nunta mută" prezintă povestea a doi tineri îndrăgostiţi, care decid să îşi unească destinele într-o zi de joi. În mijlocul ceremoniei se anunţă moartea lui Stalin şi este declarat doliu internaţional de şapte zile. Nuntaşii hotărăsc, însă, să continue distracţia într-un mod mai puţin obişnuit.

Din distribuţia lungmetrajului, care marchează debutul în regia de film al lui Horaţiu Mălăele, fac parte Meda Victor şi Alexandru Potoceanu. Premiera filmului în cinematografele din România a avut loc pe 17 noiembrie 2008.

Cu acţiunea plasată undeva în Transilvania, "Katalin Varga", în regia lui Peter Strickland, al cărui coproducător român este Libra Film, spune povestea unei femei care a fost violată şi, după ani, merge împreună cu fiul său (născut în urma respectivului viol) să se răzbune. În film joacă doi actori ai Teatrului Maghiar de Stat din Cluj - Hilda Péter şi Tibor Pálffy.

Filmul, cu o imagine remarcabilă, prezintă peisaje idilice ale Transilvaniei, pe fundalul cărora se desfăşoară o dramă ce capătă, pe alocuri, accente horror.

Drepturile de distribuţie pentru filmul "Katalin Varga"au fost vândute în mai multe teritorii, printre care Marea Britanie şi Franţa. În România, cel mai probabil, filmul va intra în cinematografe în septembrie, potrivit producătorilor români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici