André Téchiné, Todd Haynes şi David Byrne, în juriul Festivalului de Film de la Veneţia 2011

Cineastul francez André Téchiné, colegul său american Todd Haynes şi David Byrne, fostul lider al trupei Talking Heads, vor face parte din juriul ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Veneţia, au anunţat, vineri, organizatorii Mostrei.

138 afișări
Imaginea articolului André Téchiné, Todd Haynes şi David Byrne, în juriul Festivalului de Film de la Veneţia 2011

André Téchiné, Todd Haynes şi David Byrne, în juriul Festivalului de Film de la Veneţia 2011 (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Ceilalţi membri ai juriului vor fi artista şi regizoarea finlandeză Eija-Liisa Ahtila, regizorul italian Mario Martone şi actriţa italiană Alba Rohrwacher.

André Téchiné, recompensat cu Palme d'Or la Cannes în 1985, pentru filmul "Rendez-vous", nu este un necunoscut la Veneţia, unde a fost prezent la începuturile carierei sale, în 1969, cu filmul "Pauline s'en va". În plus, "Veneţia va fi un cadru pentru cel mai recent film al său, «Impardonnables», prezentat în 2011 la Cannes, în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs", se precizează în comunicatul emis de organizatori.

Todd Haynes, considerat de organizatorii Mostrei drept "o figură cheie a cinematografului independent", s-a aflat în cursa pentru obţinerea trofeului Leul de Aur în 2007, cu filmul "I'm Not There" - recompensat cu premiul special al juriului şi cu premiul pentru interpretare decernat actriţei Cate Blanchett -, şi în 2002, cu filmul "Far From Heaven" - recompensat cu premiul pentru interpretare decernat actriţei Julianne Moore.

David Byrne este un muzician şi artist american născut în Scoţia, membru fondator şi principalul compozitor al trupei britanice new wave Talking Heads, care a existat între anii 1975 şi 1991. După destrămarea acestui grup, Byrne a devenit artist solo şi s-a făcut remarcat în alte domenii artistice - film, fotografie, operă -, fiind premiat cu Grammy, Oscar şi Globul de Aur şi inclus în Rock and Roll Hall of Fame.

Juriul competiţiei oficiale de la Veneţia va fi prezidat în acest an de regizorul american Darren Aronofsky.

Regizorul Apichatpong Weerasethakul va prezida juriul secţiunii Orizzonti, Carlo Mazzacurati va prezida juriul care va premia cel mai bun film de debut, iar Roberta Torre va prezida juriul secţiunii Centrocampo italiano.

"The Ides of March", o dramă politică regizată de George Clooney, care este totodată protagonist, scenarist şi producător al peliculei, va deschide, pe 31 august, cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia.

Actorul american Al Pacino va primi premiul Jaeger-LeCoultre, iar Marco Bellocchio va fi recompensat cu Leul de Aur pentru întreaga carieră.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 31 august - 10 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici