Andrei Baciu, despre evenimentele culturale test: Astăzi şi mâine testăm normalitatea

  • Timp de două zile românii pot merge la operă sau la teatru, în cadrul unor evenimente test/pilot.
  • Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii spune, despre aceste zile, „testăm normalitatea”, iar concluziile vor fi puse pe hârtie pentru a avea, apoi, reguli clare pentru spectacolele ce vor urma.
180 afișări
Imaginea articolului Andrei Baciu, despre evenimentele culturale test: Astăzi şi mâine testăm normalitatea

Andrei Baciu, despre evenimentele culturale test: Astăzi şi mâine testăm normalitatea

„Astăzi şi mâine testăm normalitatea! Vor fi două zile în care putem merge la operă sau la teatru. Ne dorim ca după aceste evenimente să ştim care sunt riscurile de infectare cu SARS-CoV2 după astfel de întâlniri, în spaţii închise, unde participă mulţi oameni vaccinaţi cu schema completă. Concluziile pe care le vom trage după aceste evenimente ne vor ajuta să punem pe hârtie reguli clare pentru spectacolele care vor urma. Artişti, organizatori, spectatori, cu toţii ne dorim să participăm la spectacole!”, spune Andrei Baciu, pe Facebook.

În cadrul acestui program-pilot de testare pot participa doar persoanele vaccinate cu ambele doze.

Primul eveniment organizat şi desfăşurat în spaţiu închis, ca test / pilot, în limita a 70% din capacitate, este „Libera Musica”, eveniment organizat la interior, vineri, între orele 19.00-21.00, la Opera Naţională Bucureşti. Evenimentul va avea loc şi duminică, în acelaşi interval orar. Sâmbătă, între orele 19.00-21.00, la Teatrul Naţional Bucureşti, este „Dineu cu Proşti”. Tot sâmbătă, între orele 19.00-21.00, se joacă „Faust”, la Opera Naţională Română Cluj-Napoca.

Participanţii nu trebuie să aibă adeverinţa de vaccinare la ei, spune Andrei Baciu.

„Organizatorii vor face verificările necesare în platforma naţională şi le vor transmite tuturor ce au de făcut în eventualitatea în care vor apărea simptome specifice infecţiei cu noul coronavirus. Recomandarea noastră pentru cei care participă la aceste evenimente-pilot este să evite spaţiile aglomerate, iar în următoarele 2 săptămâni să încerce să se întâlnească doar cu persoanele cu care se văd de obicei”, mai spune Baciu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici