Andrei Şerban: De obicei îmi place, în teatru, să îmi creez mie însumi obstacole

Regizorul Andrei Şerban, care montează la Teatrul Maghiar din Cluj piesa "Strigăte şi şoapte", după filmul omonim al lui Ingmar Bergman, spune că, de obicei, îi place să îşi creeze obstacole, să facă lucruri pe care nu le-a făcut înainte şi pe care nu ştie să le facă, pentru a surprinde publicul.

53 afișări
Imaginea articolului Andrei Şerban: De obicei îmi place, în teatru, să îmi creez mie însumi obstacole

Andrei Şerban: De obicei îmi place, în teatru, să îmi creez mie însumi obstacole (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Regizorul Andrei Şerban a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că este prima dată când adaptează un film pentru teatru.

"De obicei îmi place, în teatru, să îmi creez mie însumi obstacole, să fac lucruri pe care nu le-am făcut înainte şi pe care nu ştiu să le fac. Niciodată nu am făcut un film adaptat pentru teatru. Toată viaţa mea am vrut să fac un film, dar nu am avut încă şansa şi atunci, din frustrare, adaptez un film în teatru. Unul dintre idolii mei este Ingmar Bergman, pentru că este un regizor extraordinar, de o sută de mii de ori mai bun decât mine şi atunci vreau să învăţ de la el şi vreau să învăţ încercând să-l copiez, să adaptez în teatru acest film, «Strigăte şi şoapte», care este unul din cele mai mari filme cult din istoria cinematografului", a spus Andrei Şerban.

Şerban a afirmat că a revenit la actorii săi preferaţi, cu care a lucrat la "Unchiul Vania", şi că va încerca să surprindă spectatorii.

Regizorul a precizat că Bergman este el însuşi personaj în spectacolul de teatru.

"Bogdan Zsolt va interpreta rolul lui Bergman, este un personaj care repetă cu actriţele înaintea turnării filmului şi este, de fapt, şi o conversaţie despre ceea ce este teatrul, despre relaţia între regizor şi actori, ca şi cum am intra în munca interioară, în procesul interior de creaţie al artiştilor. Sunt foarte fericit să lucrez aici, ne înţelegem aproape fără vorbe, ne înţelegem prin strigăte şi şoapte, e foarte interesant pentru că vom vedea reacţia publicului, vom avea repetiţii deschise cu publicul, îmi place întotdeauna înainte de premieră să verific reacţia publicului", a menţionat el.

Adaptarea capodoperei cinematografice a lui Ingmar Bergman "Strigăte şi şoapte", în regia lui Andrei Şerban, va avea premiera în 24 ianuarie, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Premiera spectacolului din 24 ianuarie va fi precedată, în perioada 20-23 ianuarie, de patru repetiţii cu public. Spectacolele vor fi supratitrate în limba română. Producţia este interzisă tinerilor sub 18 ani, iar biletele sunt puse deja în vânzare la casieria Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, la preţul de 20 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici