Andrew Solomon, finalist al premiului Pulitzer, se întâlneşte cu cititorii români pe 13 iunie

Scriitorul Andrew Solomon, care, în 2002, s-a numărat printre finaliştii pentru premiul Pulitzer, cu "Demonul amiezii. O anatomie a depresiei", se va întâlni cu publicul român, pe 13 iunie, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Capitală, pentru o dezbatere pe marginea cărţii.

167 afișări
Imaginea articolului Andrew Solomon, finalist al premiului Pulitzer, se întâlneşte cu cititorii români pe 13 iunie

Andrew Solomon (Imagine: Facebook)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, alături de Andrew Solomon se va afla Mircea Cărtărescu, Leslie Hawke, Corina Şuteu şi Vlad Mixich. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.

Volumul "The Noonday Demon: An Anatomy of Depression", apărut la editura Humanitas sub titlul "Demonul amiezii. O anatomie a depresiei", a câştigat, în 2001, National Book Award, iar în 2002 a figurat printre finalistele pentru premiul Pulitzer, fiind inclus în lista publicaţiei The Times a celor mai bune o sută de cărţi ale deceniului.

"M-am simţit îmbogăţit interior parcurgând, pasionat, cartea lui Andrew Solomon. Mai mult decât ştiinţă şi mai mult decât literatură, ea este o mărturie despre suferinţă, o meditaţie despre scandalul etern al faptului că o conştiinţă trebuie să simtă durere şi să moară. Traducerea în limba română a acestei opere, nominalizată în anul publicării ei la premiul Pulitzer, trebuie privită drept ceea ce este cu adevărat: un eveniment", a declarat Mircea Cărtărescu.

Andrew Solomon, născut în 1963, şi-a făcut studiile la Yale şi Cambridge şi trăieşte la New York şi Londra. Este doctor în psihologie şi scrie literatură de factură politică, culturală, psihologică şi de ficţiune. Acesta apare în mod regulat - cu o largă şi diversificată sferă de subiecte despre depresie, artiştii sovietici, renaşterea culturală afgană, politica libiană şi altele - în New Yorker, New York Times Magazine, Artforum, Travel and Leisure şi în alte publicaţii. Printre cărţile scrise de Andrew Solomon se numără "The Irony Tower: Soviet Artists in a Time of Glasnost", "A Stone Boat" şi "Far from the Tree: Parents, Children, and the Search for Identity".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici