Angajaţi ai Teatrului din Deva au blocat accesul directorului în sediu

Peste cincizeci de artişti de la Teatrul din Deva protestează, joi, în curtea instituţiei, ei încuind porţile pentru a bloca accesul în sediu al directorului Nicodim Ungureanu, pe care îl acuză de "management defectuos".

109 afișări
Imaginea articolului Angajaţi ai Teatrului din Deva au blocat accesul directorului în sediu

Angajaţi ai Teatrului din Deva au blocat accesul directorului în sediu (Imagine: Mediafax Foto)

Artiştii s-au adunat în curtea instituţiei şi au încuiat porţile de acces, spunând că vor face acelaşi lucru în fiecare zi până când Nicodim Ungureanu va pleca de la conducerea Teatrului.

Artiştii adunaţi în curtea Teatrului din Deva au scandat "O, Charlie Chaplin, hohot interzis, redeschide teatrul ce ni l-au închis" şi "Murim, luptăm, de Nicodim scăpăm".

Protestatarii - actori, cântăreţi, instrumentişti şi balerini - au purtat pancarte pe care erau lipite afişele spectacolelor în care au jucat până acum.

"Ne-am adunat aici pentru a scăpa de Nicodim Ungureanu, aşa-zisul director din cauza căruia oameni care sunt în teatru de peste douăzeci de ani au ajuns să fie trimişi în şomaj. Acest Nicodim Ungureanu nu mai are contract, din câte ştim noi, cu Teatrul din Deva încă din data de 5 martie şi cu toate acestea el trăieşte în Deva şi locuieşte aici la teatru fără să plătească un leu. Fiecare dintre noi plătim utilităţi, chirii, numai el nu plăteşte absolut nimic. Managementul defectuos al lui Nicodim Ungureanu ne-a adus în situaţia asta şi peste 60 de oameni sunt trimişi în şomaj pentru că el nu ştie să conducă un teatru", a declarat Rodica Orşanschi.

Directorul Teatrului din Deva, Nicodim Ungureanu, nu a putut fi contactat până la ora transmiterii acestei ştiri, pentru a-şi exprima un punct de vedere.

Un număr de 65 din cei 72 de angajaţi ai Teatrului Municipal din Deva vor fi disponibilizaţi de la 1 mai, decizia fiind luată de Consiliul Judeţean Hunedoara, care susţine că din banii din care erau plătite salariile vor fi făcute lucrări de reabilitare a clădirii teatrului.

Potrivit hotărârii Consiliului Judeţean Hunedoara, de la 1 mai şi până la sfârşitul lunii, teatrul va fi reorganizat, iar din cei 72 de angajaţi vor mai rămâne şapte.

Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara, care are în subordine Teatrul Municipal din Deva, consideră că lucrările de reabilitare a clădirii în care funcţionează teatrul sunt urgente.

"Nu au sală de spectacol şi atunci mi s-a părut normal să renunţăm la spectacole improvizate prin diferite săli închiriate", declara, la începutul lunii martie, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ.

El spunea că speră ca din iunie şi până în luna octombrie lucrările care au început în urmă cu zeci de ani să fie finalizate, după care vor fi făcute angajări pe bază de concurs.

Liderul sindicatului teatral, Torino Bocăniciu, declara că la instiutuţia de cultură sunt actori şi instrumentişti care lucrează de 25-30 de ani.

"Nu este posibil aşa ceva. Sunt actori şi instrumentişti care sunt angajaţi de 25-30 de ani la teatru. Au făcut studii de specialitate şi au dat sute de spectacole. Acum sunt daţi afară? Unii sunt întreţinători de familii, alţii sunt angajaţi şi soţul care este regizor şi soţia care este actriţă. Ce vor face ei în continuare? Mai mult, sunt două familii care locuiesc în camere la teatru. Dacă nu mai sunt angajaţi ai teatrului ce se va întâmpla cu ei?", spunea liderul sindicatului Torino Bocăniciu.

El susţinea că nu a fost informat în scris asupra deciziei Consiliului Judeţean Hunedoara, dar că nici nu au existat negocieri cu conducerea sindicatului, iar problemele financiare la teatru au început să apară la scurt timp după venirea noului manager.

Citeşte şi:

Directorul Teatrului "Tony Bulandra" demisionează

Teatrul "Tony Bulandra" din Târgovişte rămâne fără buget

Artiştii acuză autorităţile de "crimă culturală" în cazul Teatrului "Tony Bulandra"

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici