Angajaţii disponibilizaţi ai României Libere vor contesta în instanţă deciziile de concediere

Cei 18 angajaţi de la România Liberă, concediaţi săptămâna trecută, vor da în judecată Societatea "R", administratorul cotidianului, fiind susţinuţi în acest demers de Sindicatul Iniţiativa "R" şi Federaţia Mass Media "Alfa 2004".

1 afișare

Sindicatul Iniţiativa "R" şi Federaţia Mass Media "Alfa 2004", afiliată la CNS "Cartel ALFA", vor sprijini demersurile şi acţiunile în instanţă ale angajaţilor de la România liberă, care au primit preaviz de concediere în 6 iulie, informează sindicatul.

Membrii de sindicat au depus, încă de la primirea preavizului, contestaţii la Societatea "R", care administrează ziarul, urmând ca în zilele următoare, după consultarea avocaţilor şi a liderilor de la "Cartel ALFA", să se stabilească data la care se vor depune plângerile la Tribunalul Municipiului Bucureşti - Secţia Litigii de Muncă.

În ziua de 6 iulie, liderul de sindicat Iniţiativa "R" a primit o decizie a administratorului Societăţii "R" prin care 18 ziarişti, redactori şi reporteri din Bucureşti şi de la câteva subredacţii din ţară (Alba Iulia, Sibiu etc.) erau concediaţi, argumentul invocat fiind "restructurarea posturilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici