Angela Gheorghiu a debutat pe scena Operei din San Francisco

Soprana de origine română Angela Gheorghiu a debutat pe scena Operei din San Francisco, în rolul principal din "La Rondine", de Giacomo Puccini, presa străină catalogând evoluţia sa drept "seducătoare".

3 afișări
Imaginea articolului Angela Gheorghiu a debutat pe scena Operei din San Francisco

Angela Gheorghiu a debutat pe scena Operei din San Francisco

"Atunci când Angela Gheorghiu intră într-o cameră, fie chiar şi într-un restaurant ca cel de la hotelul Ritz-Carlton, te aştepţi să vezi şi o cortină în spatele său. Ea transformă orice spaţiu în care se află într-un teatru în miniatură şi toată lumea ştie cine e vedeta", notează San Francisco Gate.

Gheorghiu, în vârstă de 42 de ani, înţelege foarte bine efectul pe care îl are asupra oamenilor, fie că se află pe scenă sau în altă parte. Şi este întotdeauna gata pentru un prim-plan.

"Vrăjitoriile" ei - atât vocale cât şi teatrale - pot fi observate la War Memorial Opera House, unde Gheorghiu a avut mult aşteptatul debut la Opera din San Francisco, în "La Rondine" de Puccini.

În acest spectacol, Gheorghiu îşi pune în evidenţă vocea şi expresivitatea, aducând evoluţiei sale un plus de mister şi ambiguitate.

"Chiar mi-a plăcut acest rol", a declarat ea. "Este ca şi Violetta Valéry (din "'La Traviata" de Verdi - n. red.), însă aceasta nu moare la final. Dar este mai greu decât în «Traviata», pentru că există o arie foarte dificilă chiar la început", a mai spus Gheorghiu.

Ca artist, Gheorghiu străluceşte în momentele cu încărcătură dramatică, ce au impact emoţional puternic asupra publicului.

Personalitatea sopranei depăşeşte, însă, cu mult limitele scenei. În timp, Gheorghiu şi-a format o reputaţie de artistă foarte temperamentală. Împreună cu soţul său, tenorul Roberto Alagna - alături de care concertează adesea - ea a fost implicată într-o serie de conflicte la nivel înalt cu diverşi directori de operă sau colaboratori.

Cel mai recent conflict a avut loc în septembrie, când Gheorghiu a fost concediată din rolul Mimi pe care trebuia să îl interpreteze în "Boema" de Puccini, la Opera Lirică din Chicago, după ce directorul general William Mason a declarat că aceasta a lipsit de la mai mult de zece repetiţii.

Angela Gheorghiu va susţine un spectacol şi la Sala Palatului din Bucureşti, pe 22 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici