Angela Gheorghiu, ovaţionată îndelung la Metropolitan Opera

Soprana Angela Gheorghiu a fost răsplătită cu îndelungi aplauze şi ovaţii la premiera de marţi seară a operei "Elixirul Dragostei", prezentată la prestigioasa Metropolitan Opera, transmite corespondentul MEDIAFAX la New York.

113 afișări
Imaginea articolului Angela Gheorghiu, ovaţionată îndelung la Metropolitan Opera

Angela Gheorghiu, ovaţionată îndelung la Metropolitan Opera

Foarte aşteptat, spectacolul reprezintă o revenire a sopranei într-un rol consacrat din opera comică a lui Gaetano Donizzeti, cel al capricioasei Adina.

"Au trecut foarte mulţi ani de când am făcut pentru prima dată, aici, la New York, acest rol", a declarat pentru MEDIAFAX soprana. "Este un rol foarte dificil - deşi toată lumea spune că este un rol uşor - şi sunt încântată de atmosfera colegială a echipei de actori şi de reacţia publicului din această seară", a mai spus ea, după reprezentaţia de la Metropolitan Opera.

Spectacolul, o producţie semnată de John Copley, a fost realizat în timp record.

"Actuala producţie a fost una cu suspans, pentru că tenorul din rolul principal, Rolando Villazon, s-a îmbolnăvit şi a trebuit să fie înlocuit, iar actualul titular, Massimo Giordano, a fost o soluţie de ultimul moment", a povestit Gheorghiu.

Spectacolul mai are programate alte şase reprezentaţii în actuala stagiune, până pe 22 aprilie.

Noua punere în scenă reprezintă pentru Angela Gheorghiu o continuare a colaborării de succes cu Metropolitan Opera din New York, unde a devenit, în ultimii ani, o prezenţă constantă şi apreciată.

"Relaţia cu Metropolitan Opera este una foarte puternică, eu mi-am făcut debutul la Metropolitan în 1993, în rolul lui Mimi din «La Boheme», apoi a fost o perioadă în care am cântat aproape toate rolurile carierei mele şi am mers în turnee alături de ei, împreună cu Roberto (Roberto Alagna, soţul lui Gheorghiu, n.r.). Pe actualul director, Peter Gelb, îl cunosc de când eram la începuturile carierei mele şi el îmi spunea: «Odată şi odată ai să lucrezi pentru mine». Cred că el ar vrea să locuiesc chiar aici, în clădirea operei, daca s-ar putea", a glumit ea.

Fiind în prezent una dintre cele mai apreciate soprane din lume, Angela Gheorghiu are constant o agendă încărcată. După finalul stagiunii de iarnă cu "La Rondine", ea şi-a lansat albumul cu opera "Madama Butterfly", apoi a participat la gala aniversară a Metropolitan Opera, care a sărbătorit 125 de ani de la înfiinţare. La acest eveniment, ea a cântat în duet cu soţul său, Roberto Alagna.

Cu toate acestea, Gheorghiu nu uită de legăturile cu familia şi cu România. Spectacolul "Elixirul dragostei" îi aminteşte de sora sa, Elena, care a murit într-un accident în 1996, împreună cu care a cântat chiar în această operă. De asemenea, staff-ul său este format din români, cu care vorbeşte româneşte, la fel ca şi Alagna, care a învăţat aproape perfect limba română.

"Merg cu bucurie în vizită în România de fiecare dată când am ocazia şi aş dori să merg şi să cânt, dar pentru aceasta este nevoie ca organizatorii de evenimente din România să găsească o modalitate de organizare a unei producţii care să îmi placă şi ca programul meu încărcat să îmi permită", a declarat Gheorghiu.

"În prezent avem în România un prieten, în persoana actualului ministru al Culturii, Theodor Paleologu, şi încercăm să găsim o modalitate de organizare a unui eveniment în ţară", a mai spus ea.

După stagiunea de primăvară de la New York, soprana are programată o serie de concerte în Germania, cu operele din Berlin şi Munchen, urmând ca pentru stagiunea următoare să revină la New York, cu opera "Carmen" de Bizet. Aceasta va avea premiera la Metropolitan Opera, pe 31 decembrie 2009, în regia faimosului regizor britanic Richard Eyre, cu care a mai lucrat şi la montarea "Traviatei", la Covent Garden din Londra.

În acest spectacol, în care Angela Gheorghiu îşi va face debutul în rolul Carmen, va mai evolua şi soţul sopranei, tenorul Roberto Alagna, care va împărţi rolul lui Don José cu Jonas Kaufmann.

Angela Gheorghiu este deja un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, cel mai vândut artist român de muzică clasică.

Material realizat de corespondentul MEDIAFAX la New York, Ilie Fugaru.

Citeşte şi:

Angela Gheorghiu i-a încântat pe newyorkezi

Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna, "dezamăgitori" în "La Rondine"

Angela Gheorghiu, concediatã de la Opera Lirică din Chicago

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici