Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna, "dezamăgitori" în "La Rondine"

Prestaţia sopranei Angela Gheorghiu şi cea a soţului său, tenorul Roberto Alagna, în spectacolul de operă "La Rondine", de Giacomo Puccini, prezentat la Metropolitan Opera din New York, în noaptea de Anul Nou, au fost caracterizate ca "oarecum dezamăgitoare" de publicaţia New York Times.

366 afișări
Imaginea articolului Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna, "dezamăgitori" în "La Rondine"

Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna, "dezamăgitori" în "La Rondine", prezentat la Metropolitan Opera

Spectacolul de operă "La Rondine", de Giacomo Puccini, a fost prezentat pe scena Metropolitan Opera pentru prima oară din 1936. Noua versiune a spectacolului "La Rondine", care aparţine lui Nicolas Joel, i-a avut în rolurile principale pe soprana Angela Gheorghiu şi pe tenorul Roberto Alagna.

Povestea din "La Rondine" are loc la mijlocul secolului al XIX-lea, însă noua versiune prezentată la Metropolitan Opera situează acţiunea operei în 1920, costumele şi decorurile realizate în stil Art Deco dând spectacolului un aer mai sofisticat şi mai fermecător.

Potrivit publicaţiei New York Times, din punct de vedere muzical, prestaţia Angelei Gheorghiu, care este o soprană extraordinară, a fost una dezamăgitoare, cu o voce, "în mod curios, mai slabă", mai ales la pasajele în care nu trebuie să cânte în registru înalt.

"Deşi Alagna păstrează încă ceva din strălucirea tenorului viril de la debutul carierei sale, pare că, în prezent, are probleme cu tehnica. În rolul lui Ruggero el cântă inegal, uneori încetişor şi calm, alteori impetuos şi lipsit de eleganţă", se mai arată în materialul din New York Times.

În pofida acestor critici, comentatorii New York Times caracterizează cuplul Gheorghiu-Alagna ca fiind "fără îndoială carismatic", ei fiind de părere că ilustrează foarte frumos perechea de tineri îndrăgostiţi a lui Puccini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici