Angela Similea şi Cornel Constantiniu cer daune pentru folosirea muzicii lor în "4,3,2" (Video)

Cântăreţii Angela Similea şi Cornel Constantiniu cer casei de producţie Mobra Films daune morale de 20.000 de euro pentru folosirea pieselor lor pe coloana sonoră a filmului "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" de Cristian Mungiu, susţinând că nu au fost remuneraţi pentru acestea.

272 afișări
Imaginea articolului Angela Similea şi Cornel Constantiniu cer daune pentru folosirea muzicii lor în "4,3,2" (Video)

Cântăreaţa Angela Similea (Imagine: Mediafax Foto)

Avocatul lui Cornel Constantiniu şi al Angelei Similea, Victor Hăbăşescu, a declarat pentru MEDIAFAX că după ce va fi efectuată o expertiză în dosar, prin care să se stabilească cuantumul încasărilor filmului "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", vor fi cerute şi daune materiale.

Hăbăşescu susţine că producătorii filmului nu i-au cerut acordul lui Constantiniu pentru folosirea piesei "Lasă lumea să vorbească", nu a fost întocmit niciun contract pe drepuri de autor, şi artistul nu a fost astfel remunerat.

De asemenea, el a mai spus că Angela Similea, a cărei piesă "Te aud mereu" a fost folosită pe coloana sonoră a filmului, are contract cu regizorul Cristian Mungiu în care se precizează că i-a permis să îi folosească vocea numai pentru filmul de cinematograf, nu şi pentru varianta comercializată pe DVD.

Procesul intentat casei de producţie Mobra Films a avut primul termen marţi, iar discuţiile vor fi reluate pe 9 septembrie.

Regizorul Cristian Mungiu a declarat că, "în ce o priveşte pe doamna Angela Similea, domnia sa a semnat un contract prin care cedează companiei drepturile referitoare la melodiile respective, «pe orice suport, prin orice mijloace, prin orice procedeu cunoscut sau care urmează a fi cunoscut»".

"În ce-l priveşte pe domnul Cornel Constantiniu, după apariţia în presă a informaţiilor privind încasările de milioane de dolari (ale "4,3,2", n.r.), avocatul domniei sale a solicitat în numele clientului său o sumă suplimentară, de circa 50 de ori mai mare decât cea achitată deja", a declarat Cristian Mungiu.

Filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, este primul film românesc care a câştigat premiul Palme d'Or, acordat la ediţia de anul trecut a Festivalului de Film de la Cannes.


Potrivit site-ului http://www.boxofficemojo.com, în prezent, filmul are încasări de 9,58 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici