Anna Tifu şi Eduard Kunz au câştigat Concursul Internaţional "George Enescu"

Anna Tifu din Italia a câştigat secţiunea vioară a Concursului Internaţional "George Enescu", în timp ce Eduard Kunz din Rusia a obţinut premiul I la secţiunea pian a competiţiei, potrivit Biroului de Presă al Festivalului Enescu.

167 afișări
Imaginea articolului Anna Tifu şi Eduard Kunz au câştigat Concursul Internaţional "George Enescu"

Anna Tifu din Italia şi Eduard Kunz din Rusia au câştigat Concursul Internaţional "George Enescu"

La secţiunea vioară a Concursului Internaţional "George Enescu", au fost acordate: premiul I (în valoare de 15.000 euro) - Anna Tifu (Italia), premiul II (în valoare de 10.000 euro) - Harim Chun (Coreea) şi premiul III (5.000 euro) -Vlad Stănculeasa (România). Vlad Stănculeasa a obţinut şi Premiul special pentru cea mai bună interpretare a unei sonate pentru vioară şi pian de George Enescu, în valoare de 6.000 euro.

În acestă secţiune au fost înscrişi 41 de concurenţi. Juriul a fost format din Pavel Berman, Sergey Kravcenko, Igor Petrushevski, Florin Croitoru, Werner Scholz, Daniel Vladimir Podlovschi şi Alberto Lysy.

Premiul I la secţiunea de vioară a Concursului Internaţional "George Enescu" a fost câştigat de Eduard Kunz (Rusia), trofeul având o valoare de 15.000 de euro. Premiul II la secţiunea vioară, în valoare de 10.000 euro, i-a revenit lui Evgheny Cherepanov (Rusia), în timp ce premiul II, de 5.000 euro, a fost obţinut de Christopher Falzone (SUA). Christopher Falzone a primit şi Premiul special pentru cea mai bună interpretare a unei sonate pentru pian de George Enescu, în valoare de 6.000 euro.

În acestă secţiune au fost înscrişi 44 de concurenţi din 15 ţări. Juriul este format din Begonia Uriarte, Jurgen Mayer-Josten, Dan Grigore, Elisabeth Eschwe, Marita Viitasalo, Valentin Gheorghiu şi Sergio Perticaroli.

Secţiunea compoziţie a Concursului George Enescu a fost câştigată de: Krisztina Megyeri din Ungaria pentru lucarea "Le jardin etranger" (Premiul pentru muzică de cameră în valoare de 7.000 euro) şi Sakai Kenji din Japonia, pentru lucarea "Rhizomes…. Chaosmose" (Premiul pentru muzică simfonică, în valoare de 10.000 euro).

La secţiunea compoziţie s-au înscris 118 lucrări din 34 de ţări. Juriul concursului de compoziţie a fost format din academicianul Ştefan Niculescu (România) - preşedintele juriului, Cornel Ţăranu - România, Octavian Nemescu - România, Zsigmund Krause - Polonia şi Hubert Stuppner - Elveţia.

Prezentarea laureaţilor şi recitalul câştigătorilor premiilor I vor avea loc în cadrul concertului de gală, organizat duminică la Ateneul Român. Atunci, Fundaţia Internaţională "Ion Voicu" va acorda un premiu în cadrul concursului de vioară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici