Antena 1, neinteresată să dea meciuri din Liga I pentru difuzarea pe Digi Sport

Antena 1 vrea să păstreze meciurile din Liga I pentru difuzarea pe GSP TV şi nu doreşte ca anumite opţiuni din campionatul intern de fotbal să fie difuzate pe postul Digi Sport, pentru care RCS&RDS a primit, marţi, licenţă audiovizuală de la CNA, au declarat pentru MEDIAFAX surse din consorţiu.

89 afișări
Imaginea articolului Antena 1, neinteresată să dea meciuri din Liga I pentru difuzarea pe Digi Sport

Antena 1, neinteresată să dea meciuri din Liga I pentru difuzarea pe Digi Sport (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit aceloraşi surse, Antena 1 nu vrea să dea RCS&RDS niciunul dintre meciurile din Liga I pentru difuzarea pe Digi Sport, televiziunea pe care operatorul de cablu o va lansa la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie.

În ceea ce priveşte derularea angajamentelor financiare asumate de consorţiul Antena 1-RCS&RDS prin contractul de transmitere a meciurilor de fotbal din Liga I, într-un comunicat de presă comun, remis MEDIAFAX, Antena 1-RCS&RDS spun că, până în acest moment, consorţiul "a plătit deja pentru campionatul în curs de desfăşurare 34 milioane de euro şi analizează, în acest context, raportul calitate-preţ".

"Consorţiul Antena 1-RCS&RDS sesisează faptul că evenimentele recente din fotbalul românesc nu fac obiectul contractului semnat anul trecut şi, mai mult, afectează reputaţia părţilor implicate. Antena 1 a format un consorţiu împreună cu RCS&RDS pentru ca, prin preluarea drepturilor de difuzare a Ligii I, meciurile să fie difuzate pe GSP TV", se mai spune în comunicatul Antena 1-RCS&RDS.

Totuşi, RCS&RDS a primit, marţi, licenţă audiovizuală prin satelit pentru a lansa propria televiziune sportivă, Digi Sport. Prezent la şedinţa CNA, Alexandru Oprea, preşedintele RCS&RDS, a spus că RCS&RDS va rămâne în consorţiu cu Antena 1 pentru difuzarea meciurilor din Liga I. Potrivit lui Oprea, Digi Sport va fi o televiziune cu profil sportiv, cu emisie pe două sau mai multe canale - Digi Sport 2, 3 şi 4. Programele vor fi difuzate pe canale diferite, pe perioade scurte (1-2 ore), pentru asigurarea difuzării evenimentelor sportive transmise în direct şi care se suprapun pe un anumit interval orar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici