Antena Group a primit 13 licenţe prin cablu, pentru a putea emite după ce încetează emisia analogică

CNA a acordat Antena TV Group 13 noi licenţe de televiziune prin cablu, pentru Bucureşti şi alte oraşe mari, pentru ca această societate să aibă o modalitate în plus de difuzare a semnalului în aceste localităţi, în contextul încetării emisiei analogice terestre TV în România pe 17 iunie.

211 afișări
Imaginea articolului Antena Group a primit 13 licenţe prin cablu, pentru a putea emite după ce încetează emisia analogică

Antena Group a primit 13 licenţe prin cablu, pentru a putea emite după ce încetează emisia analogică (Imagine: Shutterstock)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, mai multe solicitări ale societăţii Antena TV Group de acordare a unor licenţe audiovizuale pentru difuzarea locală prin reţele de comunicaţii electronice (prin cablu, n.r.) pentru Antena 1 din Bucureşti, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Călăraşi, Deva, Iaşi, Piteşti, Ploieşti, Slobozia, Târgu-Mureş şi Sibiu.

Solicitarea vizează acordarea unor licenţe prin cablu doar pentru 13 din cele 37 de licenţe terestre pe care le deţine în prezent.

Decizia de acordare a celor 13 noi licenţe a fost aprobată cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi la şedinţa CNA de joi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Buda, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Aceste licenţe de cablu au fost acordate în contextul în care, pe 17 iunie 2015, trebuie oprită transmisia analogică în România, conform Strategiei Naţionale aprobate de Guvernul României prin Hotărârea de Guvern 403/2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici