Antonescu: Titus Munteanu şi Nae Lăzărescu, două figuri luminoase ce au înseninat chipurile spectatorilor

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi, că realizatorul TV Titus Munteanu şi actorul Nae Lăzărescu vor rămâne în memoria publicului ca "două figuri luminoase, care au reuşit să însenineze chipurile spectatorilor, atât în vremea comunismului, cât şi a tranziţiei postdecembriste".

411 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Titus Munteanu şi Nae Lăzărescu, două figuri luminoase ce au înseninat chipurile spectatorilor

Preşedintele PNL, Crin Antonescu (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, deplânge trecerea în nefiinţă a lui Titus Munteanu, "unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi realizatori de televiziune", şi a artistului Nae Lăzărescu, "valoros şi preţuit actor de comedie al scenei româneşti, care a format, pentru decenii, un cuplu renumit împreună cu Vasile Muraru".

"Viaţa lui Titus Munteanu se confundă cu viaţa Televiziunii Naţionale. Regizor şi realizator de programe TV, maestrul Titus Munteanu a format generaţii de profesionişti ai televiziunii. Numele regizorului este legat de producţii precum «Şlagăre în devenire», «Lumea se grăbeşte», «Şcoala vedetelor», emisiuni care au câştigat premii naţionale şi internaţionale. Televiziunea Română, în cele două perioade distincte din istoria ei, este marcată decisiv de personalitatea lui Titus Munteanu", a precizat Antonescu.

"Nae Lăzărescu, actor la Teatrul de Revistă «CConstantin Tănase şi prezent timp de decenii pe micile ecrane, a jucat şi în filme, printre care «Grăbeşte-te încet», «Şantaj», «Baloane de curcubeu», «Căsătorie cu repetiţie» şi «Viraj periculos»".

"În memoria publicului român, Titus Munteanu şi Nae Lăzărescu vor rămâne ca două figuri luminoase, care au reuşit, fie şi pe durata scurtă a unei emisiuni de televiziune sau a unui film, să însenineze chipurile spectatorilor, atât în vremea comunismului, cât şi a lungii tranziţii postdecembriste. Fie ca sufletul lor să-şi găsească odihna veşnică!", a afirmat Antonescu.

Titus Munteanu, care a murit miercuri, la vârsta de 72 de ani, va fi înmormântat sâmbătă, la cimitirul Bellu din Bucureşti. Trupul neînsufleţit al realizatorului de televiziune Titus Munteanu a fost depus joi la prânz la Biserica Sfântul Elefterie Vechi din Bucureşti.

Titus Munteanu s-a născut pe 3 octombrie 1941 şi este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de televiziune din România.

De-a lungul îndelungatei sale cariere, a semnat numeroase emisiuni de divertisment şi muzicale de mare succes. "Ca redactor muzical, am colaborat cu Dan Mihăescu, Alexandru Bocăneţ (cel mai bun prieten al meu), Paul Urmuzescu. Mai târziu, am început să fac emisiuni pe scenarii proprii, lucrând cu Doina Anastasiu, Ovidiu Drugă, Sanda Cepraga: Caravana melodiilor (în '78, prima emisiune color, realizată cu Mihai Mârţu şi Carul 5), Marius, Olimpia şi Mihai, «Un trio formidabil» (premiul I la Festivalul Charles Chaplin, Gavrovo 1984), «Şlagăre în devenire», «Lumea se grăbeşte», «Corina contra Corina», recital Angela Similea - «Un albastru infinit», «Totul e posibil în joc» (în colaborare cu televiziunea olandeză, a luat prima menţiune a României la Montreux), Duelul vedetelor (Premiul APTR, 1992), «Astă-seară ne distrăm în familie cu angajaţii TVR» (Premiul APTR, 1993), «Tele trio show, cu crainicele dansând», «Revelioanele TVR», zece Festivaluri Mamaia", mai spunea Titus Munteanu.

Una dintre cele mai cunoscute emisiuni de care şi-a legat numele a fost "Şcoala vedetelor", o producţie creată în 1995, premiată în repetate rânduri. Premiul criticii muzicale "Mihail Jora" şi Trofeul "Trandafirul de Argint" - Montreux (1996) sunt doar două dintre distincţiile primite.

Actorul Nae Lăzărescu, care a murit joi dimineaţă, la vârsta de 72 de ani, va fi înmormântat sâmbătă, la Focşani. Trupul neînsufleţit al actorului Nae Lăzărescu va fi depus vineri, la prânz, în sala Savoy a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti.

Nae Lăzărescu spunea în iulie că s-ar putea să fie nevoit să ia o pauză de la actorie, din cauza unor probleme de sănătate.

Actorul arăta, într-un interviu, că a făcut stand-up comedy de când s-a născut şi că a vrut neapărat să lucreze la Teatrul "Constantin Tănase".

Nae Lăzărescu s-a născut pe 8 septembrie 1941, fiind cunoscut în special pentru scenetele de comedie pe care le-a realizat de-a lungul timpului alături de partenerul său de scenă, Vasile Muraru.

A jucat şi în filme, printre care "Grăbeşte-te încet", "Şantaj", "Baloane de curcubeu", "Căsătorie cu repetiţie" şi "Viraj periculos". De asemenea, în animaţia "Maşini", i-a dat voce personajului Clang.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici