Apeduct din anii 1700, descoperit la Târgovişte

Un apeduct din anii 1700, de pe vremea lui Constantin Brâncoveanu, a fost descoperit luni, în urma unor săpături la Baza Doi Logistică din Târgovişte, acesta fiind folosit în trecut la transportul apei către Curtea Domnească.

2 afișări
Imaginea articolului Apeduct din anii 1700, descoperit la Târgovişte

Apeduct din anii 1700, descoperit la Târgovişte

"Valoare istorică şi arheologică este deosebită. Este practic o reconfirmare a ceea ce noi ştiam ca specialişti, o reconfirmare a traseului prin care era adusă apa în municipiul Târgovişte în perioada lui Constantin Brâncoveanu. Zona pe care astăzi (luni, n.r.) au dezvelit-o cei din unitate este o zonă care are în componenţă o parte din apeductul construit de voievodul Constantin Brâncoveanu pentru a aduce apa la Curtea Domnească din Municipiul Târgovişte şi la Mitropolia oraşului", a declarat directorul Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte, Ovidiu Cârstina.

Cârstina a mai spus că apeductul ar mai putea fi folosit deoarece materialul folosit la construcţia apeductului este unul deosebit şi unul foarte rezistent în timp, iar mortarul de var şi nisip a permis să se păstreze foarte bine în acest mod o perioadă îndelungată.

Apeductul are câţiva kilometri şi se află în apropiere de Teiş. În municpiul Târgovişte a mai fost descoperit un astfel de apeduct din perioada lui Matei Basarab.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici