Aproape 300 de filme de animaţie, la a treia ediţie a festivalului Anim'est

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie Anim'est se va desfăşura între 3 şi 12 octombrie, la cinematografele Scala şi Elvira Popescu din Capitală, urmând să prezinte filme-vedetă, invitaţi speciali şi un total de aproape 300 de scurt şi lungmetraje, videoclipuri, spoturi etc.

17 afișări
Imaginea articolului Aproape 300 de filme de animaţie, la a treia ediţie a festivalului Anim'est

Aproape 300 de filme de animaţie, la a treia ediţie a festivalului Anim'est

Festivalul Anim'est le-a pregătit anul acesta iubitorilor de animaţie o ediţie specială, care, potrivit organizatorilor, urmează să prezinte "filme-vedetă, premiate la marile festivaluri, invitaţi speciali, un total de aproape 300 de proiecţii de scurt şi lungmetraje, videoclipuri şi spoturi publicitare, animaţii româneşti şi studenţeşti, workshop-uri, majoritatea în premieră în România".

Anul acesta, festivalul va beneficia de expertiza a trei jurii, care vor analiza filmele din cele cinci secţiuni competitive: lungmetraj, scurtmetraj, animaţii studenţeşti, scurtmetraje româneşti, videoclip & advertising. Pentru prima dată până în prezent, programul competitiv se anunţă a fi chiar mai efervescent decât cel din afara Competiţiei, care, prin tradiţie, include cele mai interesante şi premiate lungmetraje şi scurtmetraje internaţionale din ultimii doi ani.

Odată cu această ediţie, Anim'est aduce, în premieră, în atenţia specialiştilor şi a presei un eveniment provocator pentru animaţia europeană: Balkanimation, un seminar internaţional cu proiecţii, care îşi propune să analizeze starea filmului de animaţie din Balcani. Vor fi prezenţi la această masă rotundă şi vor dezbate pe tema dată, personalităţi de specialitate din Croaţia, Grecia, Slovenia şi România.

Tot în premieră, Anim'est inaugurează la această a treia ediţie seria de parteneriate cu alte festivaluri internaţionale de animaţie prietene. Astfel, în fiecare an, cu prilejul Anim'est, la Bucureşti va fi invitat un reprezentant al unui alt festival internaţional de animaţie, care va prezenta o serie de filme premiate la festivalul respectiv. Anul acesta este invitat Festivalul Internaţional de Animaţie Animateka din Ljubljana, prin directorul Igor Prassel, care va prezenta publicului român o selecţie de scurtmetraje premiate în anii trecuţi.

Printre sutele de animaţii oferite publicului tânăr şi adult, în cele două weekenduri de festival, vor exista şi proiecţii pentru copii. Primele două proiecţii din fiecare sâmbătă şi duminică (de la ora 12.00, respectiv 14.00) din cadrul Anim'est vor fi destinate celor mici.

Bineînţeles, distracţia va continua şi în afara orelor de proiecţie. Toţi cei care iau parte la Festival, de la invitaţi, oameni de presă până la spectatori sunt invitaţi la after-party-ul care va avea loc în fiecare seară la Clubul Festivalului, care anul acesta va fi Frame.

Anim'est este primul festival de film din România care pune la dispoziţia spectatorilor sistemul online de bilete, prin www.bilet.ro. Acesta va permite spectatorilor să achiziţioneze în avans un număr nelimitat de bilete, imediat ce ele se vor pune în vânzare. Anul acesta, vor fi disponibile două tipuri de abonamente: abonamentul de zece proiecţii, care va costa 50 de lei, şi Festival Pass-ul, care va putea fi cumpărat la preţul de 100 de lei şi care garantează accesul la toate evenimentele din Festival. Cele două tipuri de abonamente s-au pus deja în vânzare pe site-ul precizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici