Arheologii au descoperit teatrul în care Shakespeare a jucat primele sale piese

Arheologii au descoperit, în estul capitalei britanice, ruinele unui teatru în care William Shakespeare a jucat şi a pus în scenă primele sale piese, a anunţat Muzeul din Londra (Museum of London).

50 afișări
Imaginea articolului Arheologii au descoperit teatrul în care Shakespeare a jucat primele sale piese

Arheologii au descoperit teatrul în care Shakespeare a jucat primele sale piese (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Dramaturgul elisabetan a apărut pe scena Teatrului din Shoreditch, estul Londrei, ca actor, membru al trupei Oamenii Lordului Chamberlain, care a montat şi câteva dintre primele sale piese.

Experţii cred că primele reprezentaţii ale pieselor "Richard al III-lea", "Visul unei nopţi de vară" şi "Neguţătorul din Veneţia" au avut loc în acest teatru.

După un conflict, în 1599, cu locuitorii din zonă, proprietarii Teatrului din Shoreditch l-au demontat într-o singură noapte. Lemnul a fost utilizat pentru construirea unui alt teatru, Globe, în sudul Tamisei.

Arheologii Muzeului din Londra au descoperit locul teatrului original, de formă octogonală, în timpul lucrărilor la construcţia unui nou teatru.

"Este un teatru despre a cărui existenţă se cunoaşte de multă vreme, însă, până recent, nu s-au descoperit dovezi în acest sens", a indicat purtătorul de cuvânt al muzeului, Tim Morley.

"Este teatrul unde a jucat pentru prima dată trupa de actori din care a făcut parte Shakespeare şi unde, totodată, s-au jucat pentru prima dată piesele acestuia, când el a început să scrie", a mai spus Morley.

Rămăşiţele arheologice vor fi conservate pe locul noului teatru, construit de Tower Theatre Company.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici