Arhivele emisiunii "Saturday Night Live", achiziţionate de grupul Yahoo!

Arhivele emisiunii "Saturday Night Live", care conţin toate ediţiile acestui îndrăgit program de televiziune difuzate în ultimii 38 de ani, au fost achiziţionate de grupul Yahoo!.

153 afișări
Imaginea articolului Arhivele emisiunii "Saturday Night Live", achiziţionate de grupul Yahoo!

Arhivele emisiunii "Saturday Night Live", achiziţionate de grupul Yahoo! (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Compania Broadway Video, deţinută de Lorne Michaels, creatorul şi producătorul emisiunii "Saturday Night Live" (SNL), şi grupul Yahoo! au încheiat un contract care oferă "utilizatorilor Yahoo! acces exclusiv la întreaga arhivă de 38 de ani a conţinuturilor «SNL» ca şi la înregistrări din actualul sezon al emisiunii", au anunţat părţile, potrivit vulture.com.

Potrivit jurnaliştilor de la site-ul vulture.com, nu se ştie deocamdată dacă întregul show "SNL" din actualul sezon va fi difuzat online pe site-urile grupului Yahoo!.

"Saturday Night Live" este un show săptămânal de divertisment, difuzat seara târziu pe micile ecrane nord-americane, creat de Lorne Michaels şi Dick Ebersol. Emisiunea a avut premiera pe postul NBC pe 11 octombrie 1975.

Întregul show constă într-o suită de scenete care parodiază politicieni sau aspecte din cultura americană contemporană, întrerupte de secvenţe muzicale, asigurate de artişti celebri. Întreaga emisiune se desfăşoară live, iar distribuţia show-ului este asigurată de o echipă de artişti care apar în fiecare episod, de invitaţi speciali şi de gazdele săptămânale ale emisiunii.

SNL a contribuit la lansarea carierelor unor actori de comedie renumiţi, precum Dan Aykroyd, John Belushi, Chevy Chase, Jimmy Fallon, Will Ferrell, Tina Fey, Eddie Murphy, Bill Murray, Mike Myers şi Adam Sandler.

În cele peste trei decenii de când este difuzată, "Saturday Night Live" a primit numeroase trofee, inclusiv 21 Primetime Emmy Awards, un Peabody Award şi trei premii din partea Sindicatului scenariştilor americani (Writers Guild of America).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici