Artişti din 11 ţări, la Kronstadt Jazz Festival (Galerie Video)

Cea de-a doua ediţie a Kronstadt Jazz Festival, care se va desfăşura la Braşov, în perioada 5-7 septembrie, va reuni 43 de artişti din 11 ţări, o noutate a acestei ediţii fiind organizarea unui "rally" cu scenă mobilă ce va fi amplasată în diverse locaţii în aer liber.

44 afișări
Imaginea articolului Artişti din 11 ţări, la Kronstadt Jazz Festival (Galerie Video)

Artişti din 11 ţări, la Kronstadt Jazz Festival (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe parcursul celor trei zile, festivalul se va desfăşura simultan atât la Centrul Cultural Reduta, cât şi în diverse locaţii din oraş, pentru ca spectacolele de jazz să devină accesibile şi unui alt gen de public, decât cel avizat, potrivit lui Jenny Brăescu, organizatoarea evenimentului.

"Manifestările vor aduce pe scene 43 de artişti proveniţi din 11 ţări, majoritatea europene, reuniţi în zece formaţii. Ca element de noutate absolută, la Braşov, festivalul va fi întregit de o manifestare inedită, Kronstadt Jazz Rally. Acesta va aduce muzica jazz şi blues mai aproape de public, deoarece se va desfăşura în alte trei locaţii din oraş", a mai adăugat Brăescu.

Prima zi de festival, 5 septembrie, va fi rezervată trupelor DN1 Jazz Band (România/Ungaria), Bega Blues Band (România), Zbigniew Wegehaupt Quartet (Polonia) şi Jiri Stivin & Ali Haurand Duo (Germania), care vor concerta la Centrul Cultural Reduta, de la ora 19.00.

Pe 6 septembrie, spectacolele vor fi susţinute de Tomas R. Einarsson & The Reykyavik Rumberos (Islanda), Drechsler (Austria) şi Jens Winther Quartet (Danemarca/Germania).

Ultima zi a festivalului îi va aduce pe scena de la Reduta pe Zsolt Bende Quartet (Ungaria, SUA, Austria), Paul Weiner Trio (Germania) şi Al Jawala (Germania/Franţa).

Preţul biletelor la sala mare de la Reduta va fi de 20 de lei pentru fiecare zi sau 50 de lei pentru un abonament pentru toate cele trei zile.

Concertele din aer liber, organizate pe Strada Republicii şi pe două terase din Braşov, va avea ca protagoniste trupele Trenul de Noapte (România), Berti Barbera & Nicu Paţoi (România), Drechsler (Austria), Zsolt Bende Quartet, Jens Winther Quartet şi Tomas Einarsson & The Reykyavik Rumberos.

Accesul la concertele în aer liber va fi gratuit.

Al Jawala - "Balkan Big Beats"

Al Jawala - "Step Into Jungle"

Al Jawala - "Poznash"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici