Artiştii primesc sprijin din partea autorităţilor. Actor: „Nu acoperă nici măcar jumatate din cheltuieli”

  • Artiştii au spriijin din partea statului.
  • Ei beneficiază de indemnizaţia de 41% din venitul mediu brut.
  • Eduard spune că suma aprobată de guvern nu acoperă cheltuielile pe care le au.
293 afișări
Imaginea articolului Artiştii primesc sprijin din partea autorităţilor. Actor: „Nu acoperă nici măcar jumatate din cheltuieli”

Artiştii primesc sprijin din partea autorităţilor. Actor: „Nu acoperă nici măcar jumatate din cheltuieli”

De acum artistii pot răsufla uşuraţi. Noua OUG vine în sprijinul  acestora pe fondul situaţiei provocate de pandemie 
 
După un an departe de scenă şi public, artiştii îşi pot relua activitatea fără să piardă o compensare din partea statului. Până acum aceştia au fost în ultimele 14 luni în situaţia de a alege între a lua un job, între a lua un contract sau a beneficia de indemnizatie.
 
Eduard care este actor independent şi este fericit că în sfârşit autorităţile şi-au îndreptat ochii asupra lor, iar paşii care se fac spre a reveni la normalitate spune el că sunt importanţi, dar nu suficienţi.
 
„Sa jocI în faţa unei săli cu 30%, nu înseamnă acelaşi lucru pentru un artist. În acelaşi timp, independenţii, cei mai mulţi dintre ei, nu îşi pot redeschide spaţiile pentru ca gradul de ocupare aprobat de autorităţi în acest moment nu acoperă nici măcar jumatate din cheltuielile pe care le au”, a spus Eduard Petru, actor.
 
Ariştii privesc cu jind spre viitor şi speră ca până în toamnă guvernul să găsească măsuri concrete de desfăşurare a activităţilor pe termen lung şi care să protejeze în acest fel pe cei care nu vor putea avea activitate deloc în toamnă.
 
Răzvan este sceptic. Susţine că cea mai mare problmă este llipsa stabilirii unei măsuri privind amânarea plăţiii taxelor.
 
„Artiştii îşi vor lua activitatea în iunie dar nu vor avea bani să plătească tot ce s-a acumulta într-un an de zile, peste noapte.Trebuie să îi laşi o lună, două, trei să muncească să aibe din ce să plătească”, a afirmat Răzvan Ailenei, preşedinte Asociaţia Muze.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici