Au fost scoase la vânzare primele 5.000 de abonamente pre-sale pentru Jazz in the Park

The Cinematic Orchestra, Mulatu Astatke, Billy Cobham, Fun Lovin’ Criminals şi Martina Topley-Bird, primii mari artişti confirmaţi la Jazz in the Park pentru 2023. Festivalul are loc în perioada 1-3 septembrie în Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca.

141 afișări
Imaginea articolului Au fost scoase la vânzare primele 5.000 de abonamente pre-sale pentru Jazz in the Park

Ada Milea

The Cinematic Orchestra, Mulatu Astatke, Billy Cobham, Fun Lovin’ Criminals şi Martina Topley-Bird, primii mari artişti confirmaţi pentru 2023 la Jazz in the Park, care revine cu un line-up atent curatoriat ce include legende ale muzicii jazz, trupe consacrate şi voci de excepţie.

Organizatorii anunţă, joi, primul val de artişti ai festivalului organizat în 1-3 septembrie în Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca. The Cinematic Orchestra, Mulatu Astatke, Billy Cobham, Fun Lovin’ Criminals şi Martina Topley-Bird sunt o parte dintre headlinerii celei de-a 11-a ediţii Jazz in the Park şi un must-see pe lista oricărui iubitor de muzică bună şi experienţe de festival! Pe lângă ei, au confirmat prezenţa la Jazz in the Park 2023: Alexandru Andrieş, The Heliocentrics, Ada Milea, Mansur Brown, Tatran, Mörk, Daykoda, 7th Sense şi Jazzybit.

„Pentru noi, ediţia a 11-a Jazz in the Park este ediţia provocărilor şi a realizărilor. Imaginaţi-vă că prima dată când am încercat să-i aducem pe The Cinematic Orchestra a fost acum 6 ani. Ei bine, 2023 e anul în care mai multe din dorinţele noastre se împlinesc. Aşa sunt şi Fun Lovin’ Criminals, pasiunea din copilărie a lui Alin, colegul nostru şi fondatorul festivalului. Şi ca aceste exemple mai avem şi altele pe care o să le prezentăm… rând pe rând”, spune Denisa Dan, manager Jazz in the Park.

Cei care vor veni la festival sunt invitaţi la o multitudine de experienţe şi trăiri date de unicitatea locaţiei şi să descopere, pe uliţe şi în vechi gospodării, gustul muzicii jazz servit în tihnă. Pentru a proteja Parcul Etnografic din Cluj-Napoca, dar şi pentru a se asigura că publicul va avea parte de o experienţă cât mai specială şi confortabilă la festival, organizatorii au decis limitarea capacităţii festivalului la 7.000 de participanţi. Drept urmare, joi, 23 februarie, au fost scoase la vânzare doar 5.000 de abonamente pre-sale. Până în data de 9 martie, cei care vor să vină la festival pot să îşi cumpere abonamentul la Jazz in the Park cu doar 300 de lei de pe site-ul jazzinthepark.ro. După această dată, preţul va creşte la 375 de lei. Vor exista şi bilete de o zi, disponibile în luna august, în limita locurilor disponibile rămase.

„Construim Jazz in the Park ca pe un festival experienţă, pornind de la locaţia noastră, Parcul Etnografic, şi mergând mai departe la line-up, activităţi şi până la faptul că avem o capacitate limitată; sincronizarea acestor elemente este reţeta noastră. Noi, de-abia aşteptăm să ne treceţi pragul, să experimentaţi un festival din suflet, pentru suflet”, mai spune Denisa Dan.

Jazz in the Park s-a născut ca un eveniment-manifest, în 2013, când a redat dreptul comunităţii clujene de a călca iarba din Parcul Central. A fost primul eveniment public desfăşurat în acest spaţiu după zeci de ani şi a contribuit mai apoi la consolidarea unui spaţiu al apropierii şi al regăsirii prin muzică. În 2018, Jazz in the Park a fost primul eveniment din ţară care a introdus paharele reutilizabile. Din anul 2020, organizatorii au ales să redea comunităţii un alt spaţiu special: Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca. Festivalul i-a purtat pe oameni pe uliţe şi prin gospodării şi le-a oferit şansa de a descoperi, împreună, un spaţiu deosebit, cu poveşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici