"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", printre cele mai bune filme din 2010 - VIDEO

Documentarul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", în regia lui Andrei Ujică, a fost inclus în topul celor mai bune filme lansate în cinematografele lumii în 2010, de către prestigioasa revistă britanică Sight & Sound, informează distribuitorii.

46 afișări
Imaginea articolului "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", printre cele mai bune filme din 2010 - VIDEO

Regizorul Andrei Ujică (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Echivalenta publicaţiei franceze Cahiers du Cinema pe pământ britanic, revista lunară este editată de British Film Institute încă din 1934. Pentru tradiţionalul său clasament de sfârşit de an, publicaţia a reunit voturile a 85 dintre cei mai apreciaţi şi mai influenţi critici de film.

"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" se află pe poziţia a opta în acest clasament, împreună cu "Film Socialisme" (regia Jean-Luc Godard), "Nostalgia de la Luz" (regia Patricio Guzman), "Poetry" (regia Lee Chang-dong) şi "Un prophète" (regia Jacques Audiard). Este de remarcat faptul că, pentru prima oară, se regăsesc două filme de non-ficţiune în primele poziţii Sight & Sound, o dovadă a forţei actuale a genului.

Totodată, filmul "Aurora", de Cristi Puiu, s-a situat pe poziţia a 19-a, alături de "Marioneta/ The Ghost Writer", de Roman Polanski.

Pe primul loc al acestui top se află "Reţeaua de socializare" a lui David Fincher.

În 2007, un film românesc, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", al lui Cristian Mungiu, a ocupat aceeaşi poziţie. Învingător în 2009 a fost "Un prophète", de Jacques Audiard, luat în considerare şi anul acesta de un număr de critici care l-au văzut cu întârziere.

Filmul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" a fost realizat de Icon Production, în asociere cu Televiziunea Română, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu participarea The Media Partnership, Fundaţia Arte Vizuale şi HFG/ ZKM Filminstitut. Documentarul este distribuit în România de Voodoo Films.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici