Autorităţile din Alba solicită fonduri pentru restaurarea Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia

Autorităţile din judeţul Alba solicită Guvernului alocarea unor fonduri pentru finalizarea restaurării Catedralei Reîntregirii Neamului din Alba Iulia.

46 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Alba solicită fonduri pentru restaurarea Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia

Autorităţile din Alba solicită fonduri pentru restaurarea Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia

Prefectul de Alba, Cosmin Covaciu, a declarat, sâmbătă, că întreg complexul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de Alba Iulia, inclusiv Catedrala Reîntregirii, este în plin proces de restaurare, însă are nevoie de fonduri importante pentru finalizarea lucrărilor. Covaciu a spus că a înaintat Guvernului un proiect de hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Culturii şi Cultelor cu suma necesară finalizării lucrărilor de la catedrala din Alba Iulia.

Potrivit sursei citate, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia are nevoie de aproape 900.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor de reparare a acoperişului şi a turlelor, iar Prefectura Alba a cerut Executivului 870.000 de lei.

"Sperăm ca suma să fie alocată integral, iar dacă va mai fi nevoie să încercăm să mai aducem şi alţi bani, astfel încât reparaţiile să fie terminate până anul viitor, când se împlinesc nouă decenii de la Marea Unire din 1918, iar Catedrala Reîntregirii se află în inima Cetăţii Alba Iulia şi este locaţia multor manifestări dedicate acestui eveniment", a spus Cosmin Covaciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici