Autorul "Dantelăresei", regizorul Claude Goretta, a murit la vârsta de 89 de ani

Cineastul elveţian Claude Goretta, cunoscut pentru pelicula "La Dentellière /Dantelăreasa", din 1977, a murit miercuri, la vârsta de 89 de ani, a anunţat Le Figaro.

164 afișări
Imaginea articolului Autorul "Dantelăresei", regizorul Claude Goretta, a murit la vârsta de 89 de ani

Autorul "Dantelăresei", regizorul Claude Goretta, a murit la vârsta de 89 de ani

Potrivit unei declaraţii a familiei, cineastul a încetat din viaţă în somn.

Regizorul cunoscut pentru pelicule ca "La Dantelliere" (1977), cu Isabelle Huppert, şi "L'Invitation" (1972) a făcut parte, alături de Alain Tanner şi Michel Soutter, din triada de cineaşti care au marcat cinematografia elveţiană în anii 1960.

Pelicula sa "L'Invitation" a fost nominalizată la premiul Oscar pentru film străin şi a primit trofeul juriului, în 1973, la Festivalul de la Cannes.

Într-un interviu, regizorul a declarat că îi place să facă filme "despre oameni cărora le este greu să îşi exprime sentimentele".

Ultima producţie la care a lucrat a fost producţia pentru televiziune în două părţi "Sartre, l'âge des passions", în 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici