AVAS se va ocupa de privatizarea cinematografelor RADEF

Privatizarea sălilor de cinema din administrarea RADEF RomâniaFilm va fi realizată de AVAS, după ce regia va fi transformată în societate comercială pe acţiunui, potrivit unui proiect elaborat de Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) care modifică Ordonanţa Guvernului 39/2005 privind cinematografia.

3 afișări
Imaginea articolului AVAS se va ocupa de privatizarea cinematografelor RADEF

AVAS se va ocupa de privatizarea cinematografelor RADEF

Prin noul proiect de Ordonanţă, care modifică iar legislaţia din domeniul cinematografiei, MCC revine la prima formulă de privatizare a RADEF, cea vehiculată în 2005, respectiv privatizarea sălilor de cinema din administrarea RomâniaFilm de către Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Confom MCC, AVAS este instituţia de specialitate cu atribuţii principale în procesul privatizării şi administrării participaţiilor statului. În acest sens, ministerul intenţionează, până la 15 octombrie, să reorganizeze regia autonomă RomâniaFilm şi să o transforme în societate comercială pe acţiuni, prin Hotărâre de Guvern.

Motivul este, potrivit ministrului Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, acela că AVAS poate privatiza doar societăţi comerciale pe acţiuni şi nu regii autonome. "Este normal ca privatizarea RADEF să se facă de o instituţie abilitată, MCC nu are expertiză în acest sens. AVAS, ca instituţie de stat, are ca obiect de activitate tocmai privatizarea societăţilor comerciale. Totuşi, MCC îşi va oferi sprijinul AVAS şi va pune la dispoziţie strategiile de privatizare deja elaborate", a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Iorgulescu.

Strategia de privatizare a RADEF RomâniaFilm elaborată de MCC este contestată în instanţă de către Sindicatul Liber RomâniaFilm, următorul termen de întâlnire în instanţă între minister şi sindicat fiind 3 octombrie. Cu toate acestea, MCC prevede, în noul proiect de act normativ, transferul până la 1 noiembrie al sălilor de cinema din administrarea RADEF la AVAS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici