Bărbatul arestat în legătură cu interceptările de la NoW ar fi jurnalist la The Sun

Bărbatul arestat pentru corupţie, în cadrul investigaţiilor asupra unor plăţi ilegale efectuate de jurnalişti de la News International către poliţişti, ar fi un jurnalist de la The Sun, relatează The Guardian în pagina electronică de vineri.

104 afișări

Se crede că jurnalistul arestat este Jamie Pyatt, un editor al tabloidului. El a fost condus la o secţie de poliţie din sud-vestul Londrei, după ce a fost arestat, vineri, în afara capitalei britanice. Jamie Pyatt, în vârstă de 48 de ani, lucrează la The Sun din 1987.

El este cea de a şasea persoană arestată de detectivii care lucrează la Operaţiunea "Elveden", creată în iulie, în urma unor acuzaţii potrivit cărora unii poliţişti au primit în mod ilegal, în decurs de mai mulţi ani, până la 130.000 de lire sterline din partea fostului tabloid News of the World (NoW), în schimbul unor informaţii, inclusiv date de contact ale unor membri ai familiei regale.

News International a refuzat să comenteze arestarea, subliniind că are "o datorie foarte clară de a avea grijă de angajaţi şi nu va face niciun comentariu despre persoane".

De asemenea, Scotland Yard a refuzat să confirme identitatea persoanei arestate, dar a precizat, într-un comunicat emis anterior, că a arestat un bărbat în vârstă de 48 de ani, în cadrul Operaţiunii "Elveden".

Operaţiunea "Elveden" este una dintre cele trei vizând presupuse activităţi ilegale ale unor publicaţii. Celelalte două sunt Operaţiunea "Weeting", care vizează interceptarea de telefoane, şi Operaţiunea "Tuleta", care vizează atacuri informatice asupra unor computere. Scotland Yard a confirmat că numărul persoanelor ale căror telefoane au fost interceptate a ajuns la 5.800, cu 2.000 mai multe decât s-a anunţat anterior. Până în prezent, au fost arestate pentru interceptare de telefoane 16 persoane, care au fost eliberate pe cauţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici