Baritonul argentinian Alejandro Meerapfel a murit la 54 de ani în timpul unui concert

Baritonul argentinian Alejandro Meerapfel a murit la vârsta de 54 de ani în urma unui atac de cord în timpul unui concert la un festival de muzică din Ambronay, în estul Franţei, au anunţat organizatorii evenimentului.

1664 afișări
Imaginea articolului Baritonul argentinian Alejandro Meerapfel a murit la 54 de ani în timpul unui concert

"Suntem întristaţi să anunţăm că baritonul a murit în urma unui atac de cord pe scenă ieri (vineri) seara, în timpul unui concert" la cel de-al 44-lea festival de muzică barocă de la Ambronay", se arată într-un comunicat al conducerii centrului cultural din Ambronay, potrivit El Mundo.

Ansamblul Cappella Mediterranea şi Corul de Cameră din Namur se aflau pe scena din Ambronay, dirijat de argentinianul Leonardo García Alarcón, când baritonului i s-a făcut rău.

Meerapfel „a jucat” de-a lungul carierei sale în numeroase teatre din Europa şi America Latină. Printre interpretările sale ca protagonist se numără „Don Giovanni”, „La Bohème” şi „Don Carlo”.

"Dispariţia sa brutală ne-a şocat pe toţi", au declarat organizatorii festivalului Ambronay, unde Meerapfel colaborase în numeroase ocazii.

"Alejandro a fost un înger pe pământ. Înaintea concertului, zâmbetul şi buna lui dispoziţie au umplut sufletele întregii echipe artistice şi ale festivalului", a declarat García Alarcón.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici